22 Αυγ 2016

Ιστιοπλοία: «Ο Τάκης Μάντης είναι μεγάλος αθλητής και άνθρωπος της προσφοράς»

Ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά Γιάννης Παπαδημητρίου, παρουσιάζει στο protothema.gr την άλλη πλευρά του αθλητή του συλλόγου και χάλκινου Ολυμπιονίκη πλέον Τάκη Μάντη

Το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο των Τάκη Μάντη και Παναγιώτη Καγιαλή έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στην ελληνική ιστιοπλοΐα. Άθλημα που ο Έλληνας το έχει στο DNA ως θαλασσινός λαός. Σε δύσκολους καιρούς  καταφέρνει να έχει επιτυχίες σε ευρωπαϊκό, παγκόσμιο και ολυμπιακό επίπεδο.
  
Ο Τάκης Μάντης είναι αθλητής του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά (ο Παύλος Καγιαλής είναι αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Κατοίκων Βουλιαγμένης) και όπως είναι λογικό προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού στο Μικρολίμανο όπου είναι η έδρα του ΙΟΠ.

Ο πρόεδρος  του ΙΟΠ, Γιάννης Παπαδημητρίου μιλώντας στο  protothema.gr επεσήμανε:

«Εκτός από μεγάλος αθλητής ο Τάκης Μάντης είναι και άνθρωπος της προσφοράς. Στηρίζει τους νέους αθλητές αλλά και τον όμιλό του τον ΙΟΠ. Όταν βγήκαν τα λεφτά που θα έδινε ο ΙΟΠ στον Τάκη για την ολυμπιακή  προετοιμασία, μας είπε ότι δεν τα ήθελε γιατί ήταν καλυμμένος από τους χορηγούς του. Και μας πρότεινε να τα δώσουμε σε ένα νεότερο πλήρωμα που τα είχε περισσότερο ανάγκη» και προσθέτει: «Δεν είναι μόνο αυτό. Σε δύσκολες οικονομικά εποχές βοηθάει πολύ τον Όμιλο με υλικά. Δίνει πανιά ενώ πέρσι μας χάρισε ένα σκάφος 470». 

Όμως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο ΙΟΠ έχει ιστορία δεκαετιών στο χώρο του ναυταθλητισμού:

«Με νίκες που έχουν κάνει την Ελλάδα περήφανη σε διεθνές και παγκόσμιο επίπεδο. Νίκες που μας έχουν ανεβάσει μέχρι το υψηλότερο βάθρο των Ολυμπιακών αγώνων.
Μαζί με τα φετινά Χάλκινα Μετάλλια των Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η χώρα μας μετρά συνολικά 16 Ολυμπιακά Μετάλλια εκ των οποίων τα 8 από αθλητές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς. 
Δεκάδες άλλες σημαντικές και ξεχωριστές διακρίσεις σε εγχώριο και παγκόσμιο επίπεδο. Νίκες πολλές ... κι ακόμα περισσότερες προσπάθειες.
Καθημερινή δουλειά, αγώνας, πάθος, συνέπεια, τιμιότητα, διαφάνεια και σωστή οικονομική διαχείριση έρχονται να ισορροπήσουν την παντελή έλλειψη οικονομικών πόρων από πλευράς της Πολιτείας και να δώσουν απάντηση στην οικονομική κρίση.»

 Αναφερόμενος στις δυσκολίες που υπάρχουν επεσήμανε:   
«Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς ξέρει πώς να ξεπερνά τις δυσκολίες, βασιζόμενος στις δικές του δυνάμεις και προπαντός στους ανθρώπους και τους αθλητές του, την καρδιά του Ομίλου.

Στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς είμαστε μία μεγάλη και δεμένη οικογένεια. 
Με κοινό μας στοιχείο την αγάπη μας για την ιστιοπλοΐα και τη θάλασσα, Διοίκηση και προπονητές κάνουμε κάτι ουσιώδες και διαφορετικό: σηκώνουμε πανιά για υψηλούς στόχους κάθε μέρα. Αγωνιζόμαστε. Πετυχαίνουμε. Ονειρευόμαστε και καμαρώνουμε τα παιδιά μας να κάνουν περήφανη όλη την Ελλάδα. 
Χάρη στο ταλέντο, την ικανότητα και την προσπάθεια των δύο πρωταθλητών μας, φέτος, ταξιδέψαμε σε χάλκινες ολύμπιες θάλασσες.

Ως Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, είμαι περήφανος που είμαι συνεχιστής αυτής της μεγάλης ιστορίας, αυτού του άξιου πρωταγωνιστή Ομίλου.

Συγχαρητήρια Παναγιώτη, Συγχαρητήρια Παύλο!
Συγχαρητήρια Ελληνική Ιστιοπλοΐα!
Η επιτυχία είναι τεράστια!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.