19 Αυγ 2016

Χάλκινοι Ολυμπιονίκες οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής



 Μια μεγάλη επιτυχία  για την Ελλάδα έλαβε χώρα σήμερα στην  Ολυμπιακή Μαρίνα «Marina da Gloria»  του Ρίο. Οι Έλληνες παγκόσμιοι πρωταθλητές Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής  , μετα από μια συγκλονιστική μάχη στην κούρσα μεταλλίων , κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 470, χαρίζοντας στην ελληνική ιστιοπλοΐα το 8ο μετάλλιο στην ιστορία της.

Στην πρώτη παρουσία τους σε Ολυμπιάδα, οι έμπειροι πρωταθλητές επιδεικνύοντας ζήλο και μαχητικότητα απέδειξαν καθημερινά στις ιστιοδρομίες  τη δύναμη της ψυχής τους σε εξαιρετικά αντίξοες ιστιοπλοϊκές συνθήκες με θυελλώδεις ανέμους τις μισές μέρες και τεράστια κύματα και μπουνάτσα τις υπόλοιπες. Η ιδιαιτερότητα αυτών των αγώνων ήταν οι  πολλοί διαφορετικοί στίβοι, άλλοι μέσα στον κόλπο του Ρίο και άλλοι μέσα στον ωκεανό , που απαιτούσαν  ειδικούς  χειρισμούς και τακτική από το κάθε πλήρωμα.
Παρόλα αυτά το δυνατό δίδυμο , προσηλωμένο στο στόχο του, ακολούθησε , μαζί με τον προπονητή τους Μάκη Ωρολογά, μια εξαιρετική στρατηγική εξασφαλίζοντας σημαντικά αποτελέσματα στην καθεμία εκ των 10 ιστιοδρομιών.
Οι έλληνες ολυμπιονίκες αγωνίστηκαν στο Ρίο  με ολοκαίνουργιο σκάφος, που βαφτίστηκε μάλιστα «Ιφιγένεια» από τους νονούς Νίκο και Τζώρτζια Λάσκαρη με την ευχή να φέρει «ούριους ανέμους» -  ευχή που πραγματοποιήθηκε εν τέλει στην Ολυμπιακή Μαρίνα ντα Γκλόρια.  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.