4 Αυγ 2016

Γ.Ξηραδάκης:«Μεθορμίστε το Παναγία Τήνου άμεσα!» Το θέμα δεν είναι πολιτικό.... είναι Ναυτικό.

Άρθρο του
Γιώργου Ξηραδάκη
δ/ντος συμβούλου της XRTC
Φέτος  προχωρούμε σε ένα κάλεσμα τερματισμού ένας εξευτελιστικού συμβάντος που λαμβάνει χώρα στο κέντρο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας μας, τον Πειραιά. Ένα παλαιό με την δική του ιστορία και προσφορά πλοίο της ακτοπλοΐας του οποίου η πλοιοκτήτρια εταιρία κατέρρευσε οικονομικά, το «Παναγία Τήνου» κατασχέθηκε από σημαίνοντες οργανισμούς και πιστωτές, μεταξύ άλλων από τον ΟΛΠ και το ΝΑΤ.
Αυτό το γεγονός δεν είναι πρωτόγνωρο κι είχε συμβεί πάρα πολλές φορές στο παρελθόν σε πολλά άλλα πλοία και με άλλους πλοιοκτήτες που κήρυξαν πτώχευση.
Αναμένοντας τις μακροχρόνιες διαδικασίες για την εκπόνηση του πλοίου μέσω πλειστηριασμού, το πλοίο κουράστηκε κι έγειρε επικίνδυνα ακουμπώντας στον πυθμένα του λιμανιού μη μπορώντας να κατανοήσει τι πραγματεύεται ο πολυμήχανος άνθρωπος. Κι έδειξε τα σημάδια του το άψυχο καράβι γέρνοντας σιγά σιγά μέχρι που τότε οι μπερδεμένοι για την ευθύνη αρμόδιοι άμεσα άρχισαν την αν-«επιτυχή» άντληση των εισροών με σκοπό να επαναφέρουν το πλοίο στην όρθια κατάσταση και να το αφήσουν στη λαμπρή θέση του να το καμαρώνουν οι επιβάτες της Ακτοπλοΐας κι όχι μόνο. Τελικά μάλλον η άντληση είχε σκοπό την αποφυγή περιβαλλοντικής μόλυνσης κι όχι την επαναφορά του πλοίου αφού αυτό εγκαταλείφθηκε
γέρνοντας στο πλάι σαν να θέλει να ξεκουραστεί από τα πειράματα των άναυτων γραφειοκρατών.Κι έτσι άθελά του το όμορφο αυτό παλιό πλοίο που κάποτε έδινε ζωή σε πολλά νησιά τώρα με την στάση του αυτή, που την επιβάλει ο κανόνας της φυσικής και η εγκατάλειψη του ανθρώπου, σπέρνει τρόμο και φόβο στους επιβάτες των πλοίων, αντίστοιχο με την επιτυχημένη έκθεση κατεστραμμένων από ατυχήματα αυτοκινήτων που εκθέτει η Τροχαία στις εθνικές οδούς με την προειδοποίηση "οδηγείτε με ασφάλεια".
Λοιπόν αγαπητοί γραφειοκράτες φίλοι μας, σας καλούμε να σταματήσετε αυτό το κακό άμεσα.
Μετακινήστε το πλοίο γιατί τεχνικώς είναι δυνατόν να συμβεί χωρίς κανένα πρόβλημα και μπορεί να γίνει άμεσα και με μικρό, πολύ μικρό κόστος. Βεβαίως, μην επικαλείστε το κόστος γιατί η αξία του πλοίου έχει ήδη εξευτελιστεί από τον υπερήφανο σεβασμό στις διαδικασίες και από τις καθυστερήσεις.
Πράξτε το άμεσα για να μην το δούνε όσοι επιστρέψουν από τις διακοπές. Για να σταματήσουν αυτοί που εργάζονται ασταμάτητα για την διατήρηση του ελληνικού θαύματος της Ελληνικής Ναυτιλίας, να βλέπουν αυτή την ναυτική κατάντια από τα γραφεία τους. Για να περισσέψει κάποιο ίχνος ναυτικής αξιοπρέπειας. Γιατί το θέμα δεν είναι πολιτικό.... είναι Ναυτικό.
«Μεθορμίστε το Παναγία Τήνου άμεσα!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.