24 Νοε 2015

Κρουαζιέρα: Προβληματίζει η αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο

-      
Οι αυξομειώσεις προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων  δείχνει την αστάθεια που υπάρχει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η οποία ασφαλώς επηρεάζει την κίνηση στα λιμάνια της Ελλάδας. Αυτό κατέθεσε η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων σε έκθεση που συνέταξε. Μεταξύ άλλων αναφέρει: .

-       "- Παρατηρούμε τη σταθερή αύξηση επισκέψεων στους κύριους προορισμούς.
-       - Το 2015, η αρχική πρόβλεψη της κίνησης ήταν χαμηλότερη από το 2014, λόγω απροβλέπτων καταστάσεων τόσο στην Τουρκία όσο και σε άλλες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετές extra προσεγγίσεις προς το τέλος της περιόδου, από τις οποίες επήλθε αύξηση των επισκεπτών και τελικά άνοδος της κίνησης σε σύγκριση με το 2014.
-       - Παρατηρούμε μείωση των επισκεπτών στα νησιά που συμβαίνει να έχουν γίνει πύλη εισόδου των προσφύγων.
-       - Το Λαύριο δείχνει αύξηση σε μεγάλο βαθμό, κυρίως λόγω της δραστηριότητος της εταιρίας Celestyal Cruises, που έχει στόχο να μεταφέρει αρκετή κίνηση στο Λαύριο, από τον Πειραιά, που συμπεριλαμβάνει κυρίως το Homeporting.

-     -   Αναμένουμε τα τελικά αποτελέσματα του 2015, λόγω του γεγονότος ότι συνεχίζονται οι προσεγγίσεις, βασικά στους κύριους προορισμούς. Η τελική εικόνα θα μπορέσει να παρουσιαστεί αργότερα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.