10 Νοε 2015

Στην Αυστραλία το παγκόσμιο πρωτάθλημα ΑΜΕΑ με δυνατή ελληνική συμμετοχή


Την μακρινή Αυστραλία επέλεξε η παγκόσμια ομοσπονδία ιστιοπλοΐας για να κάνει το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ΑΜΕΑ. Πιο συγκεκριμένα, από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι και τις 3 Δεκεμβρίου στην Μελβούρνη θα αποφασιστούν οι φετινοί παγκόσμιοι πρωταθλητές αλλά και κάτι εξίσου σημαντικό: τα τελευταία εισιτήρια για τους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο το 2016!
Στην περσινή αντίστοιχη διοργάνωση στο Χάλιφαξ του Καναδά, οι Χριστοφόρου, Νοτάρογλου και Αλεξάς κατάφεραν με την 5η παγκόσμια νίκη τους στα Sonar να προκρίνουν την Ελλάδα για το Ρίο με την πρώτη, αφήνοντας εκτός, σημαντικές ιστιοπλοϊκές «δυνάμεις» όπως τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Τα «πανιά» του Sonar, είναι από τα λιγοστά που έχουν εξασφαλίσει μια θέση στο Ρίο 2016 αφού για την ώρα μόνο τέσσερις είναι οι κατηγορίες που θα έχουν Ελληνική σημαία επάνω τους στο Ρίο και το Sonar είναι η μια από αυτές. Τεχνικός στο πλευρό τους ήταν ο Άκης Τσαρούχης, προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος και ίσως ο προπονητής με την πιο πολυετή ενασχόληση με την ιστιοπλοΐα ΑΜΕΑ στη χώρα. Ο Άκης είναι μέλος δυο επιτροπών της παγκόσμιας ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας, του coaches council και του technical committee, και μέσω αυτών βοηθάει επί σειρά ετών την ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας ΑΜΕΑ και εκτός συνόρων.

Την φετινή χρονιά, οι οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας άφησαν το στίγμα τους στο αγωνιστικό πρόγραμμα των ομάδων ΑΜΕΑ, όπως άλλωστε και σε κάθε άθλημα. Μετά από προσπάθεια της επιτροπής ΑΜΕΑ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, έστω τελευταία στιγμή οργανώθηκε η αποστολή στο φετινό παγκόσμιο με έναν βασικό στόχο: την πρόκριση στο Ρίο και στο μονοθέσιο παραολυμπιακό σκάφος, το 2.4.
Ο αθλητής που θα διεκδικήσει την πρόκριση σε λίγες ημέρες είναι ο Παραολυμπιονίκης του 2004 με το Sonar Νίκος Πατεράκης που κάνει εδώ και χρόνια την προσπάθειά του στο μονοθέσιο: «Το γεγονός ότι δεν θα έχω το σκάφος μου εκεί και θα αγωνιστώ με νοικιασμένο, είναι σίγουρα ένα μειονέκτημα αλλά και τα παιδιά του Sonar κατάφεραν την πρόκριση και αυτά με νοικιασμένο σκάφος. Πάω για να το παλέψω όσο πάει!»
Τεχνικός στο πλευρό του Νίκου, για μια ακόμα φορά ο Άκης Τσαρούχης που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα τόσο του Νίκου, όσο και της ΕΙΟ, και που ξανά θα συνοδέψει την Ελληνική αποστολή αφιλοκερδώς: «Ο Νίκος σίγουρα μπορεί να τα καταφέρει. Δεν ξέρω το επίπεδο που βρίσκονται οι ξένοι, και που τελικά θα στέκεται στον στόλο του 2.4, αλλά σίγουρα η πρόκριση είναι μέσα στις δυνατότητές του. Αν δεν είχαμε ελπίδες, δε θα αφήναμε τις δουλειές μας να πάμε. Ενόψει της ερχόμενης Ολυμπιακής χρονιάς, είναι πολύ καλό που θα ζήσω από κοντά το παγκόσμιο και θα κρατήσω την επαφή με τις εξελίξεις και στις δυο Παραολυμπιακές κατηγορίες. Είναι πάντως γεγονός ότι ο πρωταθλητισμός συντηρείται πλέον από την τρέλα και το μεράκι κάποιων ανθρώπων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.