11 Σεπ 2015

Ανοίγει πανιά το Περιφερειακό Πρωτάθλημα ORC club και ο “ΚΟΡΦΟΣ 2015” του Ν.Ο.Τ.Κ


Λίγες ώρες απομένουν για την εκκίνηση του Περιφερειακού Πρωταθλήματος σκαφών ORC club και του 32ου Διεθνούς ιστιοπλοικού αγώνα «ΚΟΡΦΟΣ 2015» που διοργανώνει ο ΝΟΤΚ στα πλαίσια του επίσημου αγωνιστικού προγράμματος της ΕΙΟ, με την συνδιοργάνωση του Δήμου Κορινθίων από 11 έως 13 Σεπτεμβρίου. Ο αγώνας τελείται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής Σαρωνικού της χρονιάς!

Ο αγώνας αποτελεί παραδοσιακό θεσμό του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας καθώς πραγματοποιείται επί 32 συνεχή χρόνια.

Την Πέμπτη το βράδυ στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Τ.Κ έγινε η συνάντηση κυβερνητών όπου δόθηκε η ενημέρωση για τις οδηγίες πλού του αγώνα καθώς και για τις παροχές, εκδηλώσεις-happenings που έχουν προγραμματιστεί για την παραμονή των αγωνιζόμενων πληρωμάτων στον Κόρφο.
Οι κατηγορίες σκαφών που θα συμμετάσχουν είναι
ORC Club, ORC Club Non Spinnaker, IRC και ORC international και οι συμμετοχές έφτασαν τα 35 σκάφη!
Η εκκίνηση για τον αγώνα “Κόρφος 2015 ” θα δοθεί την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις 4 το απόγευμα από το Φάληρο.
Οι ιστιοπλόοι θα αρμενίσουν με τα χρώματα των πανιών τους τα 27 ναυτικά μίλια που τους χωρίζουν από τον μαγευτικό παραθαλάσσιο οικισμό του Κόρφου Κορινθίας.
Σύμφωνα με την μετεωρολογική πρόγνωση οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και τα σκάφη αναμένεται να αρχίζουν να προσεγγίζουν την γραμμή τερματισμού γύρω στις 10 το βράδυ της Παρασκευής.
Τα σκάφη που θα φτάνουν στον κόλπο του Κόρφου θα έχουν την δυνατότητα να δέσουν στην νέα πλωτή προβλήτα η οποία παραχωρείται από την Τοπική Κοινότητα Κόρφου για αποκλειστική χρήση των αγωνιζόμενων. Η προβλήτα διαθέτει ρεύμα και νερό και τα σκάφη του αγώνα θα έχουν ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση.
Οι αθλητές το βράδυ της Παρασκευής μετά τον τερματισμό τους θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στο “
welcome party” με κερασμένη μπύρα ΜΥΘΟΣ που διοργανώνει το bar café – barrestaurant  “ΝΑΥΤΙΛΟΣ”.
Το Σάββατο το μεσημέρι θα διεξαχθεί παράκτιος αγώνας με τριγωνική ιστιοπλοική διαδρομή 7 περίπου ναυτικών μιλίων.
Ο Ν.Ο.Τ.Κ. και η Τοπική Κοινότητα Κόρφου σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων θα υποδεχθεί όλους τους συμμετέχοντες αθλητές στην τελετή απονομής της πρώτης ιστιοδρομίας και του παράκτιου αγώνα στον χώρο της κεντρικής πλατείας στις 20:30 μμ το βράδυ του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου.
Ζωντανή μουσική από συγκρότημα θα διασκεδάσει τους αθλητές οι οποίοι στην συνέχεια θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γεύσεις από μπάρμπεκιου και κορινθιακό κρασί.
Η εκκίνηση της τρίτης ιστιοδρομίας θα γίνει την Κυριακή στις 11 το πρωί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.