25 Σεπ 2015

Επίσκεψη Δανού Πρέσβη κ. Michael Braad στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.


   
Πραγματοποιήθηκε χθες εθιμοτυπική επίσκεψη του Δανού Πρέσβη κ. Michael Braad στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου είχε συνομιλίες με τον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Αθανασόπουλο Α. και συνάντηση γνωριμίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσα.
    Κατά τις συνομιλίες του με τον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο Δανός Πρέσβης εξήρε το έργο που επιτελεί το Λιμενικό Σώμα στην επιτήρηση των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων της Ε.Ε. στο ανατολικό Αιγαίο, γνωστοποιώντας την απόφαση της κυβέρνησης της Δανίας να διαθέσει πόρους για τη συνδρομή του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

   Ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εξέφρασε την εκτίμησή του για την απόφαση της κυβέρνησης της Δανίας και δεσμεύτηκε για την υποβολή πίνακα εκτίμησης αναγκών το ταχύτερο δυνατόν μέσω των υπηρεσιακών διαύλων επικοινωνίας. Παράλληλα, τόνισε τις κρίσιμες διαστάσεις που έχουν προσλάβει το τελευταίο διάστημα οι ροές μικτών μεταναστευτικών πληθυσμών στο Ανατολικό Αιγαίο, επισημαίνοντας την ανάγκη εξεύρεσης ευέλικτων λύσεων που θα ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στην ικανοποίηση των βασικών ανθρωπιστικών αναγκών κατά την αποβίβαση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ρεύματος στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Υπογράμμισε, τέλος, την ανάγκη σύμπραξης του συνόλου των κρατών της ενωμένης Ευρώπης, για τη διαχείριση της μαζικότητας των μετακινούμενων πληθυσμών σε όλο το εύρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκφράζοντας, ταυτόχρονα, την ανησυχία του για τις προοπτικές εξέλιξης του φαινομένου κατά το προσεχές διάστημα.
    Η επίσκεψη του Δανού Πρέσβη συνεχίστηκε με ολιγόλεπτη συνάντηση γνωριμίας που είχε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσα, στη διάρκεια της οποίας οι δυο πλευρές συμφώνησαν να διατηρήσουν διαύλους διαρκούς επικοινωνίας για τη στενή παρακολούθηση της εξέλιξης των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών στον Ελλαδικό χώρο.
Η παραμονή του Δανού αξιωματούχου στο Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ ολοκληρώθηκε με επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Γραφείο Συνδέσμων Frontex (Frontex Liaison Office), που ως γνωστόν φιλοξενείται από το 2010 σε χώρους του κεντρικού κτιρίου του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στον Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.