7 Σεπ 2015

Το «Blue Star 1» έσωσε μωράκι και δεκάδες μετανάστες από ναυάγιο στη Μυτιλήνη



Νωρίτερα το πρωί δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν ανοιχτά της Μυτιλήνης από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue star 1 και  ένα πλωτό του λιμενικού.

Σύμφωνα με τον πλοίαρχο του Blue Star 1, Σπύρο Πεφάνη, ο αξιωματικός της βάρδιας του πλοίου, το οποίο πραγματοποιούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο, εντόπισε το μισοβυθισμένο σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες και αμέσως ειδοποίησε το πλήρωμα και τις αρχές.

Όπως ανέφερε ο κ. Πεφάνης σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, πολλοί μετανάστες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, είχαν πέσει στη θάλασσα και στη φουσκωτή λέμβο, η οποία εντοπίστηκε τέσσερα ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Μυτιλήνης, υπήρχε εισροή υδάτων.

Η πλειοψηφία των μεταναστών που βρίσκονταν στη θάλασσα είχαν σωσίβια, ωστόσο, σύμφωνα με το πλοίαρχο, ένα μωράκι επτά περίπου μηνών καθώς και ένας ενήλικος που ήταν μαζί του, δεν φορούσαν. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες, πως οι μετανάστες βρίσκονταν στη θάλασσα για τουλάχιστον οκτώ ώρες!

Συνολικά 26 μετανάστες περισυνελέγησαν από πλωτό του λιμενικού και 35 από το πλοίο Βlue Star, ενώ αυτή την ώρα μεταφέρονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης, αν και μέχρι στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν κάποιοι αγνοούμενοι.

Την ίδια ώρα, στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-1 κατέπλευσε στις 7 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2492 μετανάστες από τη Μυτιλήνη. Στο λιμάνι είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή αποβίβαση των μεταναστών. 
ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.