8 Σεπ 2015

Λιμενικοί: "Φωνές άναρθρες δεν χωρούν στην πορεία που μας ανέθεσε η Πατρίδα"

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Η Ομοσπονδία θέλει με στεντόρεια φωνή να ευχαριστήσει το προσωπικό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ για τις εξαιρετικά επαγγελματικού επιπέδου και συχνά υπεράνθρωπες προσπάθειες να διαφυλαχθεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η ακεραιότητα ανθρώπων  στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου  και των Δωδεκανήσων, που δοκιμάζονται κατά κοινή ομολογία από τις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές των τελευταίων ετών και ιδιαίτερα δε, των τελευταίων μηνών.

Αθόρυβα και αποτελεσματικά οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους χωρίς να υπολογίζουν  χρόνο, κόπο και , προσωπικά έξοδα για να ανταποκριθούν στο λειτούργημά τους. Στο Αιγαίο που «βυθίζονται»   τα ανθρώπινα δικαιώματα  οι πανανθρώπινες αξίες,  το Λιμενικό Σώμα συνδράμει τους πρόσφυγες και μετανάστες, λειτουργώντας ως δύναμη όχι αποτρεπτική, όπως εσφαλμένα διατυπώνεται από ορισμένους που  διάγουν το βίο τους σε Μέγαρα στο κλεινόν άστυ (!!!), αλλά διευκολυντική.
Τα χέρια των Λιμενικών απλώνονται για να σώσουν, για να δώσουν ελπίδα, και  για να  τηρήσουν τη στοιχειώδη τάξη, . Τα χέρια των Λιμενικών δεν βάφονται με αίμα!!
Με αυταπάρνηση, ζήλο, επαγγελματισμό, ευαισθησία, στοχευμένες δράσεις βοηθούν πονεμένους ανθρώπους να βρουν το δρόμο τους. Αυτό το δρόμο ακολουθούμε και από αυτόν δεν θα εκτραπούμε. Οι δεκάδες τραυματισμένοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες κατά την ώρα άσκησης των καθηκόντων μας, οι δεκάδες νοσηλευόμενοι συνάδελφοι από διάφορες μολυσματικές ασθένειες στις οποίες εκτίθενται καθημερινά, οι δεκάδες εξουθενωμένοι  από την έλλειψη στοιχειώδους ωραρίου στα νησιά μας συνάδελφοι, απαιτούν αν μη τι άλλο, σεβασμό και υποστήριξη στο έργο τους.
Φωνές άναρθρες δεν χωρούν σε αυτήν την πορεία που μας ανέθεσε η Πατρίδα. Όσοι θέλουν να τους γνωρίσουν, ας επισκεφθούν τις Λιμενικές Αρχές των δοκιμαζόμενων νησιών μας. Αν τολμούν!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.