14 Σεπ 2015

Ιστιοπλοία: Η Ελλάδα κατέκτησε το χρυσό και το χάλκινο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της κλάσης TORNADO



Νέα τεράστια επιτυχία για την ελληνική ιστιοπλοϊα . Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κλάσης TORNADO που έγινε στην Γαλλία οι Έλληνες ιστιοπλόοι κατέκτησαν δύο μετάλλια . Το χρυσό με τους Ιορδάνη Πασχαλίδη- Κώστα Τριγκώνη και το χάλκινο με τους Νίκο Μαύρο Αλέξη Ταγαρόπουλο !

Έλαβαν μέρος 30 σκάφη από οκτώ χώρες και έγιναν 10 ιστιοδρομίες . Οι Πασχαλίδης – Τριγκώνης  τερμάτισαν πρώτοι στις 9 κούρσες και έφεραν μία τέταρτη θέση .


Οι καιρικές συνθήκες ήταν από μπουνάτσα έως λίγο αέρα και παρά τις 9 πρωτιές η αποστολή των ιστιοπλόων από την Θεσσαλονίκη είχε αρκετές δυσκολίες . Μίλησε , όμως, η μεγάλη εμπειρία τους και η κλάση τους ως αθλητές.

Για τους Πασχαλίδη-Τριγκώνη αυτό ήταν το 5ο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα . Έχουν προηγηθεί τα μετάλλια το 2011 στην Ελβετία , το 2012 στην Ιταλία ,το 2013 στην Ισπανία και το 2014 στην Αυστραλία.

Εξαιρετική εμφάνιση έκαναν και οι Μαύρος-Ταγαρόπουλος , οι οποίοι τερμάτισαν 2,2,3,2,3,3,3,3,8,2 .

Έτσι , στο πιο ψηλό σκάλι του βάθρου ανέβηκαν οι Ι.Πασχαλίδης-Κ.Τριγκώνης με 9 βαθμούς, ακολούθησαν οι Γερμανοί Ρ.και Ν.Γκάμπλερ με 21 βαθμούς  και  3οι ήταν οι Ν.Μαύρος – Α.Ταγαρόπουλος με 23 β .

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ : «ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΜΕ  ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ»

Ο κυβερνήτης του χρυσού ελληνικού σκάφους Ιορδάνης Πασχαλίδης δήλωσε :

« Ο αγώνας ήταν δύσκολος και είμαστε ικανοποιημένοι που για μια ακόμα χρονιά κατακτήσαμε την 1η θέση. Με τον Κώστα είμαστε συνέχεια στην θάλασσα , η ιστιοπλοϊα είναι η ζωή μας και μοναδικός μας στόχος είναι να διατηρηθούμε  σε αυτό το υψηλό επίπεδο όσο γίνεται περισσότερο .» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.