31 Μαρ 2015

ΟΛΠ: Ο Δραγασάκης δεν μίλησε στους Κινέζους για πώληση του 67%

Ανέλυσε στους Κινέζους το μοντέλο που προτείνει η κυβέρνηση με συμμετοχή του Δημοσίου στις συμπράξεις

Λίγο μετά τις δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη από το Πεκίνο πως θα προχωρήσει ο διαγωνισμός του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων που προβλέπει πώληση του 67,7% του  Οργανισμού Λιμένα Πειραιώς (ΟΛΠ) ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε στη Βουλή πως δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο αλλά μίλησε με τους Κινέζους για «ένα μοντέλο που προτείνει η κυβέρνηση με συμμετοχή του Δημοσίου στις συμπράξεις».





Σύμφωνα, μάλιστα, με την «Αυγή», κύκλοι της αντιπροεδρίας υπογραμμίζουν πως οι αναπτυξιακές κοινοπραξίες διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον και κατοχυρώνουν τα μελλοντικά οφέλη του κράτους από τις αποδόσεις των ενισχύσεων με στόχο να διατεθούν στη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος. Σύμφωνα με την εφημερίδα «συνεργάτες του Γιάννη Δραγασάκη διευκρινίζουν πως δεν τίθεται θέμα διάθεσης του 67,7% του (ΟΛΠ) ». Παρ' όλα αυτά, παραμένουν αρκετές λεπτομέρειες να διευκρινιστούν σχετικά με το πώς μπορεί να προχωρήσει η αξιοποίηση του λιμανιού του Πειραιά και αν αυτό μπορεί να γίνει με ολοκλήρωση του υπάρχοντος διαγωνισμού, καθώς έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση. 

Πάντως η χθεσινοβραδινή δήλωση του κ. Δραγασάκη στη Βουλή έρχεται να καλύψει και τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα ο οποίος είχε δηλώσει πως «η κυβερνητική θέση (σ.σ. κατά της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου) που έχει εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ήταν σαφής».

Ο κ. Δρίτσας είχε υποστηρίξει κατά την ανάληψη των καθηκόντων του πως «ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού παραμένει, η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματάει εδώ» και πως η κυβέρνηση θα αναστείλει τη διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου.
ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.