21 Μαρ 2015

Τρόπαια Συμμετοχική: Πώληση πλοίου έναντι 4 εκατ. δολ.

Στην πώληση πλοίου προχώρησε η Gortynia Shipping SA, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει με ποσοστό 70% η εταιρεία Εξέλιξη Επενδυτική Δημόσια Λίμιτεδ, θυγατρική της Τρόπαια Συμμετοχική ΑΕΒΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Τρόπαια Συμμετοχική, η εταιρεία Gortynia Shipping SA, με έδρα τα Νησιά Μάρσαλ, προχώρησε στην πώληση του πλοίου «Stavros P» έναντι 4 εκατ. δολαρίων.
Η απόφαση για πώληση του «Stavros P» λήφθηκε λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πορεία του ναυτιλιακού κλάδου που δεν απέδωσε στον όμιλο Εξέλιξη τα αναμενόμενα, και αφού το αντίτιμο της πώλησης του πλοίου και η επίτευξη της διαγραφής του δανείου που λήφθηκε για την αγορά του, κρίθηκαν ικανοποιητικά, υπό τις περιστάσεις, με γνώμονα το συμφέρον των μετόχων της Gortynia.
Επίσης, διευκρινίζεται ότι η εταιρεία Top Legend Shipping Co LTD με έδρα το Χονγκ Κόνγκ, η οποία αποκτά το πλοίο, δεν συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με την Εξέλιξη, τη μητρική της εταιρεία Τρόπαια Συμμετοχική ΑΕΒΕ, τους διοικητικούς συμβούλους ή τους αξιωματούχους των δύο εταιρειών.
Σημειώνεται ότι σε επίπεδο ατομικών οικονομικών καταστάσεων της μητρικής εταιρείας, η εν λόγω συναλλαγή δεν έχει καμία επίπτωση, καθώς το κόστος επένδυσης της Εξέλιξη στη θυγατρική Gortynia είχε απομειωθεί πλήρως στο παρελθόν.
Σε επίπεδο ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων, η εν λόγω συναλλαγή συνεπάγεται απομείωση της αξίας του πλοίου ύψους 4,9 εκατ. δολ. (ή 3,7 εκατ. δολ.) για τον όμιλο. Η απομείωση αυτή θα αντανακλάται στα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2014.
ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.