31 Μαρ 2015

31ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας «ΠΟΡΟΣ 2015»του ΝΟΤΚ



Λίγες μέρες απομένουν για την εκκίνηση του 31ου  Διεθνή  Ιστιοπλοϊκού Αγώνα «ΠΟΡΟΣ 2015, εις μνήμη Μάκη Γκρίτζαλη», που διοργανώνει ο Ν.Ο.Τ.Κ. από 3 έως 5 Απριλίου.
Ο αγώνας διοργανώνεται επί 31 συνεχή χρόνια από τον Ναυταθλητικό  Όμιλο Τζιτζιφιών Καλλιθέας και σηματοδοτεί την έναρξη του αγωνιστικού προγράμματος Ανοικτής θάλασσας του ομίλου.

Ο αγώνας έχει προκηρυχθεί για καταμετρημένα σκάφη ORCi, ORC Club, ORC Club no spinnaker και IRC και προσμετράται στο ranking list της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
Δεκάδες ιστιοπλοϊκά σκάφη με τα πληρώματα τους θα πλεύσουν με τα χρώματα των πανιών τους τη θάλασσα του Αργοσαρωνικού κόλπου ενώ στο γραφικό νησί του Πόρου οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κουλτούρα και την παραδοσιακή φιλοξενία της περιοχής.
Τα σκάφη που θα φτάνουν στον Πόρο θα έχουν την δυνατότητα να δέσουν στην ξύλινη προβλήτα η οποία παραχωρείται από το Λιμενικό Ταμείο Πόρου για αποκλειστική χρήση των αγωνιζόμενων. Η προβλήτα διαθέτει ρεύμα και νερό και τα σκάφη του αγώνα θα έχουν ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση. Τα καταστήματα του Πόρου εστίασης θα προσφέρουν εκπτώσεις στους συμμετέχοντες στον αγώνα.
Την Παρασκευή το βράδυ το μπάρ “SAIL” διοργανώνει welcome πάρτυ για τους ιστιοπλόους με κερασμένη μπύρα «ΜΥΘΟΣ».
Ο Ν.Ο.Τ.Κ., ο Δήμος Πόρου και ο Εμπορικός - Επαγγελματικός Σύλλογος του νησιού θα υποδεχθούν όλους τους συμμετέχοντες αθλητές στην τελετή απονομής της πρώτης ιστιοδρομίας το Σάββατο 4 Απριλίου στις 7:30 το απόγευμα στα «Κανόνια» μπροστά στην ξύλινη προβλήτα. Νησιώτικοι χοροί, τοπικοί μεζέδες και ποριώτικο κρασί θα «ντύσουν» την βραδιά γιορτή του αγώνα. Αναμνηστικά της συμμετοχής στον «ΠΟΡΟΣ 2015» θα απονεμηθούν σε όλα τα σκάφη που λαμβάνουν μέρος.
Οι αθλητές το βράδυ του Σαββάτου μετά την τελετή απονομής θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στο πάρτυ που διοργανώνει για τον Αγώνα το bar «Passaggio» με κερασμένη μπύρα «ΜΥΘΟΣ».
Την Κυριακή το πρωί ο Εμπορικός - Επαγγελματικός Σύλλογος του νησιού θα αποχαιρετίσει τους αθλητές προσφέροντας τους αναμνηστικό δώρο.

Αθλοθέτης του Αγώνα είναι ο Ο.Π.Α.Α "Γιάννης Γάλλος" του Δήμου Καλλιθέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.