12 Ιουλ 2014

Αποκλειστικές φωτό και βίντεο από το protothema.gr-Παρουσία Βαρβιτσιώτη η διάσωση 18 παράνομων μεταναστών στη Σύμη

Στη διάρκεια της περιπολίας το πλωτό του λιμενικού εντόπισε φουσκωτό με παράνομους μετανάστες, οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν τους άντρες του λιμενικού βύθισαν το σκάφος. Δείτε το βίντεο  στο http://www.protothema.gr/greece/article/394841/video-parousia-varvitsioti-i-diasosi-18-lathrometanaston-sti-sumi-/

Σε επιχείρηση διάσωσης 18 παράνομων μεταναστών ανοιχτά της Σύμης βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ειδικότερα, ο υπουργός, ο οποίος αυτές τις μέρες επισκέπτεται τη Σύμη και την Τήλο ζήτησε να παρακολουθήσει μια περιπολία των ανδρών του Λιμενικού. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα επιβιβάστηκε σε πλωτό και άρχισε το σάρωμα της γύρω θαλάσσιας περιοχής.

To πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2014”, εντόπισε φουσκωτή λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, να πλέει χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας. Οι ανωτέρω, στη θέα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, καλούσαν σε βοήθεια ενώ ορισμένοι εξ΄ αυτών έπεσαν στη θάλασσα.
Άμεσα το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συνδρομή του πληρώματος σκάφους της Λετονικής Ακτοφυλακής, που είχε σπεύσει στην περιοχή για παροχή συνδρομής, προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση, δεκαοκτώ (18) παράνομων μεταναστών (15 άνδρες, 02 γυναίκες, 01 ανήλικο παιδί).
Άπαντες οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμένα της Σύμης όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγραφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.