19 Ιουλ 2014

«Στο Αιγαίο ανιχνεύεται αποτσίγαρο ακόμα και στα σπλάχνα των ψαριών»

Από τον Φλοίσβο ξεκίνησε η εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού που προανήγγειλε το Ποτάμι για την καλοκαιρινή περίοδο.

Με σύνθημα «Ανοιχτές Παραλίες - Ανοιχτά Μυαλά», το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη μοίρασε φυλλάδια τα οποία ενημέρωναν τον κόσμο σχετικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά στους αιγιαλούς και τα δάση της χώρας.


Σύμφωνα με «Το Ποτάμι» το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων τον περιορισμό της ελεύθερης πρόσβαση στις παραλίες, επιτρέπει το μπάζωμα των παραλιών, δημιουργεί παραθυράκια, νομιμοποιεί αυθαίρετα και υποβαθμίζει την ποιότητα του τουρισμού.

Τα φυλλάδια δεν περιορίζονται μόνο στην ενημέρωση των πολιτών για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αλλά έχουν και χρηστικό χαρακτήρα, 
καθώς με έναν συγκεκριμένο τρόπο γίνονται τασάκια για τους λουόμενους προκειμένου να μην ρυπαίνουν τις παραλίες με αποτσίγαρα.

Όσοι βρέθηκαν το πρωί στην παραλία του Φλοίσβου αγκάλιασαν τον πρωτότυπο τρόπο ενημέρωσης και δέχτηκαν ευχάριστα την ενημέρωση των εθελοντών του «Ποταμιού» ενώ αρκετοί πολίτες χαιρέτισαν δια χειραψίας τον ιδρυτή του «Ποταμιού» και κουβέντιασαν μαζί του.Σε δηλώσεις του στο protothema.gr ο Δημήτρης Κοντοπίδης εθελοντής του «Ποταμιού» ανέφερε χαρακτηριστικά πως «πραγματοποιούμε μια εναλλακτική δράση ενημέρωσης κατά του νομοσχεδίου, όχι κλείνοντας τους δρόμους αλλά ενημερώνοντας τους πολίτες ακτή-ακτή».

Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκε και η δήλωση της εθελόντριας Μαρίας Γεωργιάδου η οποία τόνισε «ήρθαμε με αφορμή το νομοσχέδιο του αιγιαλού για να ενημερώσουμε τον κόσμο για τις θέσεις μας, παράλληλα να τους θυμίσουμε την προστασία του περιβάλλοντος χρησιμοποιώντας το φυλλάδιο-τασάκι μας».ΠΗΓΗ protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.