21 Ιουλ 2014

Ο «Άνεμος Ελλάδας» ολοκλήρωσε την 1η συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Nacra 17






Την 1η τους συμμετοχή σε Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ολοκλήρωσαν η Σοφία Μπεκατώρου με τον Ιορδάνη (Ντάνη)  Πασχαλίδη στην μικτή Ολυμπιακή κατηγορία  Νacra 17.  Ο Κώστας Τριγκώνης δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού.

Οι συνθήκες που επικράτησαν στο πρωτάθλημα οι οποίες σε αρκετές στιγμές ήταν ακραίες, δοκίμασαν κατά πολύ την ικανότητα των 74 ομάδων από 28 χώρες που συμμετείχαν.
Πολλές ζημιές, τραυματισμοί και ατυχήματα συνέθεσαν το όλο σκηνικό.
Η Σοφία με τον Ντάνη κατέλαβαν τελικά την 41η θέση κερδίζοντας τον αργυρό στόλο.


«Έτσι πως ήρθαν τα πράγματα λόγο του τραυματισμού του Κώστα το τελευταίο που θέλαμε ήταν να έχει ακραίες συνθήκες λόγο του ελάχιστου χρόνου που είχαμε να εξοικειωθούμε με την Σοφία και εγώ φυσικά με το σκάφος.
Τις 2 τελευταίες ημέρες η απόδοση στον θαλάσσιο στίβο παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες μας κάνει να πιστεύουμε ότι έχουμε κάνει ένα ακόμη βήμα προς τα μπροστά μιας και μάθαμε παραπάνω πράγματα για την συμπεριφορά του σκάφους σε ακραίες συνθήκες οι οποίες θα μας βοηθήσουν πολύ εν  όψη του παγκοσμίου πρωταθλήματος» ανέφερε ο Ιορδάνης Πασχαλίδης.

«Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να προπονηθώ σε ακραίες συνθήκες εν όψη παγκοσμίου πρωταθλήματος. Είναι σαφές ότι μας λείπει προπόνηση με έντονο ανταγωνισμό ώστε να μπορέσουμε να ανεβάσουμε το επίπεδο μας.
Το σκάφος σε ακραίες καιρικές συνθήκες σε βγάζει έξω από την ζώνη ασφάλειας σου προκαλώντας σε κάθε φορά να κάνεις και ένα βήμα πέρα από τα όρια σου.
Το αποτέλεσμα δεν ήταν και ότι καλύτερο αλλά έχοντας την δυνατότητα να αγωνιστώ με τον Ντάνη έμαθα αρκετά πράγματα που σίγουρα θα χρησιμοποιήσω στο άμεσο μέλλον» τόνισε η Σοφία Μπεκατώρου.

Από την μεριά  του ο Κώστας Τριγκώνης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν σε αυτό το πρωτάθλημα η Σοφία με τον Ντάνη:
«Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για μένα μιας και δεν αγωνίστηκα πράγμα στο οποίο δεν έχω συνηθίσει και θα έπρεπε να διαχειριστώ σωστά. Από την άλλη μεριά μου δόθηκε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρακολουθήσω τις υπόλοιπες ομάδες μιας και αγωνιζόμενος δεν είχα αυτή την δυνατότητα ,πράγμα το οποίο ήταν πολύ χρήσιμο.
Τα παιδιά πραγματικά έκαναν καλή δουλειά όλες αυτές τις 14 ημέρες που είμαστε εδώ αλλά δυστυχώς οι συνθήκες δεν τους ευνόησαν έτσι ώστε να μπουν στον χρυσό στόλο πράγμα το οποίο θα κατάφερναν εύκολα σε περίπτωση που δεν  επικρατούσαν τόσο ακραίες συνθήκες.
Τις τελευταίες ημέρες των αγώνων κατάφεραν να προσαρμοστούν και να βρούνε ρυθμό πράγμα το οποίο μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον.
Το σημαντικό είναι ότι βελτιώσαμε την ταχύτητα του σκάφους και αυτό φάνηκε στις τελευταίες ιστιοδρομίες, όπως και το γεγονός της περαιτέρω εξοικείωσης της Σοφίας με το σκάφος σε ακραίες συνθήκες.
Είχα πει από την πρώτη στιγμή που αποφασίσαμε να μην αγωνιστώ ότι αυτή εμπειρία θα μας βοηθήσει πολύ στο μέλλον.
Τώρα είμαι σίγουρος γι’ αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.