17 Ιουλ 2014

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ανοικτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 470





Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ανοικτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 470 που διοργάνωσε ο Ν.Ο.Τ.Κ από 8 έως 15 Ιουλίου. 32 κράτη από όλο τον κόσμο με 124 σκάφη της ολυμπιακής κατηγορίας 470 αγωνίστηκαν στα νερά του Φαληρικού Δέλτα διεκδικώντας τον τίτλο και το μετάλλιο της Διεθνούς κλάσης.

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 15 Ιουλίου με τις ιστιοδρομίες των δέκα πρώτων ανδρών και γυναικών στην κατάταξη με Έλληνες ιστιοπλόους ανάμεσα τους που όμως δεν ανέβηκαν το βράδυ της επίσημης απονομής στο βάθρο.
Η μεγαλύτερη ίσως ιστιοπλοϊκή διοργάνωση στην Αθήνα από τους Ολυμπιακούς του 2004 έληξε χτές με την τελετή λήξης και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό να συγχαίρει τον διοργανωτή Ναυτικό Όμιλο Τζιτζιφιών Καλλιθέας για την διοργάνωση.
470 ΑΝΤΡΕΣ
Οι Βρετανοί Luke Patience και Elliot Willis με εξασφαλισμένο το χρυσό Ευρωπαϊκό μετάλλιο από τις ιστιοδρομίες της Δευτέρας, προσπάθησαν να διεκδικήσουν τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Ανοικτού από τους Αυστραλούς Mat Belcher και Will Ryan. Οι διαφορά πόντων όμως υπέρ των Αυστραλών δεν τους επέστρεψε να πανηγυρίσουν και τον δεύτερο τίτλο, αφήνοντας τους Αυστραλούς στην κορυφή της βαθμολογίας του Ανοικτού Ευρωπαϊκού.
Οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Ευστάθιος Παπαδόπουλος τερμάτισαν στην έκτη θέση του Πρωταθλήματος, ενώ οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στην ένατη.
470 Άντρες – Top 10
1. Mathew Belcher/Will Ryan (AUS)
2. Luke Patience/Elliot Willis (GBR)
3. Matthias Schmid/Florian Reichstaedter (AUT)
4. Sime Fantela/Igor Marenic (CRO)
5. Joonas Lindgren/Niklas Lindgren (FIN)
6. Panagiotis Kampouridis/Efstathios Papadopoulos (GRE)
7. Lucas Calabrese/Juan de la Fuente (ARG)
8. Stuart McNay/David Hughes (USA)
9. Panagiotis Mantis/Pavlos Kagialis (GRE)
10. Onan Barreiros/Juan Curbelo (ESP)
470 ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Η μάχη μεταξύ των Αυστριακών Lara Vadlau και Jolanta Ogar και των Βρετανών Hannah Mills και Saskia Clark τόσο για τον Ευρωπαϊκό όσο και για τον Ανοικτό Ευρωπαϊκό τίτλο ανέδειξε νικήτριες τις πρώτες, με τις Αυστριακές να πανηγυρίζουν την πρώτη τους πρωτιά σε Ανοικτό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
470 Γυναίκες – Top 10
1. Lara Vadlau/Jolanta Ogar (AUT)
2. Hannah Mills/Saskia Clark (GBR)
3. Jo Aleh/Polly Powrie (NZL)
4. Anne Haeger/Briana Provancha (USA)
5. Tina Mrak/Veronika Macarol (SLO)
6. Fernanda Oliveira/Ana Barbachan (BRA)
7. Camille Lecointre/Helene Defrance (FRA)
8. Afrodite Kyranakou/Anneloes Van Veen (NED)
9. Sophie Weguelin/Eilidh Mcintyre (GBR)
10. Alisa Kirilyuk/Liudmila Dmitrieva (RUS)
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία της Διεθνούς κλάσης 470, της ΕΙΟ, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του ΕΟΤ και με την υποστήριξη του ΟΛΠ και του Δήμου Καλλιθέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.