28 Ιουλ 2014

Νικητής το BULLET – SKULD του Δημήτρη Δεληγιάννη στο Ράλι των ανατροπών





Με τον ίδιο συναρπαστικό τρόπο που ξεκίνησε, ολοκληρώθηκε κιόλας τις πρώτες ώρες της Κυριακής το 51ο Ράλλυ Αιγαίου που διοργάνωσε με επιτυχία ακόμη μια χρονιά ο ΠΟΙΑΘ έχοντας την θερμή συμπαράσταση του μεγάλου χορηγού του, τα ΠΑΓΩΤΑ ΕΒΓΑ.

Μεγάλος θριαμβευτής στην κατηγορία ORC I το BULLET-SKULD που είχε στο τιμόνι του, τον Δημήτρη Δεληγιάννη και τους άξιους συγκυβερνήτες Σίμο Καμπουρίδη & Νίκο Σινούρη. Ο Ολυμπιονίκης ιστιοπλόος έγραψε ακόμη μια χρυσή σελίδα στο κεφάλαιο της καριέρας του, που λέγεται Ράλλυ Αιγαίου. Κατάφερε να κερδίσει για 5η φορά από το 2008 και μετά, με διαφορετικό σκάφος και με το ικανότατο επίσης πλήρωμα που είναι οι,  Γιώργος Τσιγκούλης, Περικλής Σπύρους, Φλωρεντία Κουλαμπά, Κυριάκος Αγγελόπουλος, Γιώργος Σιαράβας, Θωμάς Χούντας, Γιώργος Πρίφτης, Πάνος Δούρος, Ακης Τσαρούχης, Μιχάλης Ρούσσος, Κωνσταντίνος Τσιγκαράς, Σταύρος Χαμπάκης.
Η 5η νίκη ωστόσο του Δημήτρη Δεληγιάννη στο φετινό Ράλλυ Αιγαίου μόνο εύκολη δεν αποδείχθηκε αφού δε θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι το φινάλε έμοιαζε βγαλμένο από τις ταινίες του Χίτσκοκ.
Κι αυτό εξαιτίας του μεγάλου συναγωνισμού που είχαν όλες οι κατηγορίες με τα περισσότερα σκάφη να διεκδικούν διάκριση ως την τελευταία στιγμή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία ιστιοδρομία από την Ίο στο Σούνιο όπου οι άνεμοι έκαναν και πάλι τα δικά τους παιχνίδια στα πληρώματα πρώτο στο τερματισμό έφτασε το Optimum 3 ASPIDA SAXO-BANK των Περικλή Λιβά & Νίκου Λάζου πού κέρδισε και την ιστιοδρομία  ΙΟ – ΣΟΥΝΙΟ, αλλά η βαθμολογία ανακήρυξε νικητή του αγώνα με 11,75 βαθμούς ποινής το BULLET-SKULD.


Οι δυο διεκδικητές είχαν ανησυχήσει αρκετά με την απειλητική διάθεση του σκάφους Fairytale με κυβερνήτη τον Αριστοτέλη Χατζησταματίου. που τελικά ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας την 3η θέση.
Οι μεγάλες μάχες εξαπλώθηκαν και στις υπόλοιπες κατηγορίες. Σε αυτή των IRC η Αλίκη Κούρκουλου με το ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ – ΑΙΓΑΙΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ κατάφερε να αρπάξει τη νίκη μέσα από τα χέρια της Βιργινίας Εθνοπούλου του DRAGON ενώ στην 3η θέση βρέθηκε ακόμη μια γυναίκα κυβερνήτης η Ελισάβετ Μαζαράκη με το Ursus Minor.
Τέλος στην κατηγορία Club  τα αποτελέσματα δεν είχαν βγει μέχρι την ώρα του ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ διότι τα σκάφη τερμάτιζαν ακόμα .

Το 51ο Ράλλυ Αιγαίου θα περάσει και τυπικά στην ιστορία το απόγευμα της Δευτέρας στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου όπου θα πραγματοποιηθούν οι απονομές στα σκάφη που αναδείχθηκαν νικητές στις κατηγορίες τους .

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ORCI  ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.       BULLETSKULD  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ & ΣΙΜΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ & ΝΙΚΟΣ ΣΙΝΟΥΡΗΣ
( ΘΕΣΕΙΣ 3 - 2 - 5 - 1 - 2 )       ΒΑΘΜΟΙ  11.75      ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
2.        OPTIMUM 3 ASPIDA SAXOBANK              ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΛΙΒΑΣ & ΝΙΚΟΣ ΛΑΖΟΣ
( ΘΕΣΕΙΣ 2 - 1 -7 - 7 -1 )         ΒΑΘΜΟΙ 16.25          ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ
3.        FAIRYTALE  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
( ΘΕΣΕΙΣ 4 - 3 - 3 - 5 - 5 )       ΒΑΘΜΟΙ 19.25       ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΛΟΥ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ




ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  IRC ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.        ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ – ΑΙΓΑΙΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ                                 ΑΛΙΚΗ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΥ
( ΘΕΣΕΙΣ 3 - 2 - 1 - 2 -2 )        ΒΑΘΜΟΙ 9.75         ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
2.        DRAGON                         ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΕΘΝΟΠΟΥΛΟΥ
( ΘΕΣΕΙΣ 1 - 1 - 2 - 4 -3  )       ΒΑΘΜΟΙ .10.5                        ΠΟΙΑΘ
3.        URSUS MINOR                               ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΑΖΑΡΑΚΗ
( ΘΕΣΕΙΣ 2 - 3 - 3 - 1 – 4 )   ΒΑΘΜΟΙ  12.25                                  ΣΕΑΝΑΤΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.