30 Ιουλ 2014

Δείτε μοναδικές φωτογραφίες από το πρώτο υποβρύχιο μουσείο του κόσμου

Οι επισκέπτες στο εθνικό πάρκο του Κανκούν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με γλυπτά ανθρώπινης μορφής στο μεγαλύτερο υποβρύχιο μουσείο στον κόσμο.
Συνολικά 400 γλυπτά έχουν τοποθετηθεί στο γιγάντιο υποβρύχιο μουσείο. Τα γλυπτά αποτελούνται από ουδέτερο pH σκυρόδεμα, το οποίο, αναμένεται να προσελκύσει τα φύκια και τη θαλάσσια ζωή και να δώσει με αυτό τον τρόπο στο τοπικό οικοσύστημα μια ώθηση.
Σύμφωνα με το διευθυντή του πάρκου Jaime Gonzalez, ένας από τους στόχους της δημιουργίας αυτού του μουσείου είναι «να μειωθεί η πίεση στους φυσικούς οικότοπους, οι οποίοι έχουν υποστεί ζημία από τυφώνες και την ανθρώπινη δραστηριότητα, αλλά και μέσω του υποβρυχίου μουσείου να έρθουν τουρίστες σε άλλες περιοχές του πάρκου».
Το υποβρύχιο μουσείο προσελκύει γύρω στους 750.000 επισκέπτες ετησίως, επιτρέποντας στους ήδη υπάρχοντες κοραλλιογενείς υφάλους να αναγεννηθούν.
Από το αυτοκίνητο «σκαραβαίος» καλυμμένο με φύκια, μέχρι τα κοραλλιογενή αγάλματα, οι εικόνες είναι πραγματικά μοναδικές!
ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.