21 Σεπ 2017

Συνεδρίαση Εκπαιδευτικής Επιτροπής HELMEPA




Συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, η Training Committee της HELMEPA, με τη συμμετοχή 11 εκπροσώπων διαχειριστριών Εταιρειών Μελών και των αρμόδιων στελεχών της ένωσης. Η Επιτροπή εξέλεξε ομόφωνα Πρόεδρο της τον Πλοίαρχο Ι. Δρακογιαννόπουλο, DPA/CSO της COSTAMARE SHIPPING CO. SA. και αντικαταστάτη του τον Πλοίαρχο Μ. Γαβριήλ, DPA/CSO της DIANA SHIPPING SERVICES.


Κατόπιν, επεξεργάστηκε το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα για το 2018, που πρότεινε ο Ναυτιλιακός Τομέας και θα προσφέρει η HELMEPA σε αξιωματικούς ΕΝ και στελέχη των Εταιρειών Μελών. Το Πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διήμερα και μονοήμερα σεμινάρια στους Τομείς Ασφάλεια και Ανθρώπινος Παράγοντας, Πρόληψη της Ρύπανσης και Μετεωρολογία εφαρμοσμένη στον Προσομοιωτή Γέφυρας, ενώ θα συνεχιστεί το 2ήμερο ΜΕΑ (Marine Environmental Awareness). Την Επιτροπή απασχόλησε η επιμόρφωση που προσφέρει η HELMEPA στον Προσομοιωτή Γέφυρας που έχουν ήδη λάβει 193 αξιωματικοί ΕΝ και συνέστησε προσθήκες στα προγράμματα που αφορούν ship handling, ECDIS και COLREGS.  

Οι προτάσεις της Επιτροπής θα υλοποιηθούν μετά τη σχετική ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.