4 Σεπ 2017

O Γιώργος Μελισσανίδης εισέρχεται στην αγορά των φορτηγών πλοίων



Την  υπογραφή συμβολαίου  για τη ναυπήγηση τεσσάρων φορτηγών πλοίων με option για 2+2 υπέγραψε η  Aegean Shipping Management S.A. συμφερόντων του Γιώργου Μελισσανίδη.  Τα πλοία θα κατασκευαστούν στην  Κίνα στην  Cosco Shipping Heavy Industry Co. Ltd και πιο συγκεκριμένα στα ναυπηγεία Cosco Zhoushan.  Η παράδοση των πλοίων θα αρχίσει από  το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και μετά.   

Οι παραγγελίες σηματοδοτούν την στροφή για πρώτη φορά της Aegean Shipping Management στον κλάδο των φορτηγών πλοίων και συμπίπτει με την σύσταση της Aegean Shipping Dry Bulk.
«Αποφασίσαμε να  εισέλθουμε στην αγορά πλοίων  μεταφοράς ξηρού φορτίου τώρα και το κάνουμε ως επένδυση,   εκμεταλλευόμενο το πλεονέκτημα της ιστορικά χαμηλής αξίας των πλοίων  σε συνδυασμό με την πεποίθηση που έχουμε ότι ο κλάδος βρίσκεται σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης το 2018-2019.» δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Γιώργος Μελισσανίδης:
 «Πιστεύουμε ότι είναι η σωστή στιγμή να κάνουμε την κίνηση αυτή και είμαστε  πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με την Cosco Shipping σε αυτό το συναρπαστικό νέο εγχείρημα της Aegean Shipping Management. Είμαι πεπεισμένος ότι η ανάπτυξη της αγοράς του ξηρού φορτίου θα αποδειχθεί μεγάλη επιτυχία.
Η παράδοση των φορτηγών πλοίων θα συμπέσει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της αγοράς , την περίοδο που ο κλάδος θα  ανακάμπτει  αφού θα υπάρξει αύξηση του εμπορίου  και παράλληλα  περισσότερα πλοία θα οδηγηθούν στα διαλυτήρια.  
Από την πλευρά του ο  CEO της εταιρείας Απόστολος Πουλοβασίλης  δήλωσε:
" Είναι μία σημαντική παραγγελία ναυπήγησης πλοίων για εμάς  η οποία συνδέεται με τη στρατηγική  για τη   διαφοροποίηση του στόλου της εταιρείας  και  ταυτόχρονη επέκτασή του μέσω σύγχρονων και αποτελεσματικών πλοίων.  Οι προδιαγραφές των πλοίων  σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν  από κοινού με το ναυπηγείο και τους σχεδιαστές COSCO και SDARI και  είναι άρρηκτα συνδεδεμένες  με  τα πρότυπα του Green Fleet της εταιρείας μας, προκειμένου να ανταποκριθούν και να υπερκαλύψουν τις απαιτήσεις της βιομηχανικής ζήτησης για αυτόν τον τύπο πλοίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.