1 Σεπ 2017

Πτώση 39,4% στα κέρδη της Cosco στον Πειραιά


Πτώση 39,4% κατέγραψαν τα κέρδη της Cosco το α' εξάμηνο στο λιμάνι του Πειραιά κυρίως λόγω της υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος.
Όπως ανέφερε χθες η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, τα κέρδη της θυγατρικής της, ΣΕΠ, υποχώρησαν στα 9 εκατ. ευρώ έναντι 15 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Αντίστοιχα, πτώση της τάξεως του 4,1% σε 71 εκατ. ευρώ σημείωσε και ο κύκλος εργασιών, έναντι των 74 εκατ. ευρώ το περυσινό α' εξάμηνο.

Η υποχώρηση του κύκλου εργασιών αποδίδεται από την εταιρεία στη μείωση του εισαγωγικού – εξαγωγικού εμπορίου της Ελλάδας στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η μείωση της κερδοφορίας αποδίδεται στο αυξημένο επενδυτικό πρόγραμμα, καθώς στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2016 ολοκληρώθηκε η ανατολική πλευρά του Προβλήτα ΙΙΙ, ενώ παράλληλα ξεκίνησε η λειτουργία της πρώτης φάσης του νέου Δυτικού Προβλήτα ΙΙΙ, εξέλιξη που οδήγησε σε αυξημένα έξοδα τόκων και υψηλότερες αποσβέσεις έναντι του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, αυξήθηκε και το καταβαλλόμενο ενοίκιο στον ΟΛΠ για τη χρήση της γης και της παράκτιας ζώνης στο ανατολικό τμήμα του Προβλήτας ΙΙΙ, στο πλαίσιο της σχετικής συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.