7 Σεπ 2017

Επιτακτική ανάγκη η αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού






Επιστολή στον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή με την οποία προτείνει την αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού κατά 300 άτομα, σε πρώτη φάση,  απέστειλε ο Μιχάλης Λάμπρος,  Γενικός Διευθυντής της  International Cruises Inc. και πρώην αντιπρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας.
Ειδικότερα στην επιστολή του αναφέρει:

«Όπως γνωρίζετε κύριε Υπουργέ, ο μήνας Σεπτέμβριος είναι πάντα συνδεδεμένος με τις υπουργικές αποφάσεις που λαμβάνονται κάθε χρόνο για τους εισακτέους σπουδαστές στις σχολές Ναυτικής Εκπαίδευσης, υποψηφίων Πλοιάρχων και Μηχανικών.   Από την μέχρι σήμερα εμπειρία διαπιστώνομε ότι ο αριθμός των εισακτέων σπουδαστών στις πιο πάνω δημόσιες ναυτικές σχολές, δύσκολα ξεπερνά τους 1000/1300, ενώ οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές με αυξημένο αριθμό προσόντων (μόρια) ξεπερνά τις 7000 με τάση ετήσιας αύξησης, αφού κάθε χρόνο όλο και περισσότερα Ελληνόπουλα ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν το επάγγελμα του Ναυτικού.

Διερωτώμαι κύριε Υπουργέ γιατί δεν αυξάνεται έστω και κατά ένα μικρό ποσοστό ο συνολικός αριθμός των εισακτέων κατά περίπου 200 έως 300 πέραν των 1.300 της περσινής χρονιάς, ούτως ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους προσοντούχους να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να ξεκινήσει σιγά-σιγά η δημιουργία περισσοτέρων Ελλήνων σπουδαστών κάθε χρόνο, ούτως ώστε να επαρκούν οι πτυχιούχοι των ναυτικών σχολών να καλύπτουν τις ανάγκες όχι μόνο των Ελληνικών και των Ελληνόκτητων πλοίων αλλά και πλοίων άλλων χωρών, κυρίως χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι κρίμα να βλέπουμε τα νέα παιδιά που δεν έχουν την τύχη να εισέρχονται στις Ελληνικές δημόσιες ναυτικές σχολές να ξενιτεύονται και να σπουδάζουν στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία, στην Κύπρο ακόμα και στη γειτονική μας Τουρκία.

Επειδή από τη μέχρι σήμερα επιτυχημένη θητεία σας στο Υπουργείο μας, στο Υπουργείο του Πειραιά, μας έχετε αποδείξει ότι ενδιαφέρεσθε για την Ελληνική και την Ελληνόκτητη Ναυτιλία, ενδιαφέρεσθε για τον Έλληνα Ναυτικό, είμαι βέβαιος ότι θα φροντίσετε να ικανοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο το περιεχόμενο της παρούσας επιστολής μου, κάτι που αποτελεί επίσης αίτημα πολλών Ναυτιλιακών φορέων του Πειραιά.

Γνωρίζω καλά ότι υπάρχουν προβλήματα ναυτοδιδασκάλων καθώς επίσης και προβλήματα απρόσκοπτης λειτουργίας ορισμένων ναυτικών σχολών, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι και σε αυτούς τους τομείς η παρουσία σας και οι πρωτοβουλίες σας θα είναι καταλυτικές».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.