13 Σεπ 2017

Με τον Βρετανό Υπουργό Μεταφορών συναντήθηκε ο Παν.Κουρουμπλής



Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, επικεφαλής υπηρεσιακής αντιπροσωπείας και στο πλαίσιο επίσημης συμμετοχής του στην Διεθνή Εβδομάδα για την Ναυτιλία στο Λονδίνο, κατόπιν πρόσκλησης του Βρετανού ομολόγου του,  είχε σειρά συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου και ειδικότερα με τον Βρετανό Υπουργό Μεταφορών κ. C. Grayling (Secretary of State for Transport) και τον αρμόδιο για την Ναυτιλία Υφυπουργό κ. J. Hayes (Minister of State at the Department of Transport).
Οι συναντήσεις εργασίας, οι οποίες διεξήχθησαν σε εξαιρετικό κλίμα, κατόπιν πρόκλησης της Βρετανικής πλευράς, εστίασαν στη διαμόρφωση δομημένης διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ναυτιλίας και του θαλασσίου εμπορίου μεταξύ των δύο πλευρών, με απώτερο στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των διμερών ναυτιλιακών σχέσεων.
Ειδικότερα με τον αρμόδιο για την ναυτιλία Βρετανό Υφυπουργό εξετάσθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα οικονομικών εξελίξεων στις διεθνείς ναυτιλιακές αγορές και στην ανάπτυξη της «γαλάζιας οικονομίας», θέματα Ενωσιακής ναυτιλιακής πολιτικής, προτεραιότητες συναφείς με την περιβαλλοντολογική ναυτιλιακή νομοθεσία και την εφαρμογή των διεθνών συμβάσεων,  καθώς και η εφαρμογή επί μέρους τομέων της ναυτιλιακής πολιτικής των δύο χωρών, με έμφαση στην ναυτιλιακή οικονομία και την ανάπτυξη του ναυτιλιακού πλέγματος (maritime cluster). Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην περαιτέρω προώθηση των διμερών ναυτιλιακών σχέσεων σε επιλεγμένους τομεακούς άξονες συνεργασίας και τον ορισμό υπηρεσιακών σημείων επαφής για την προετοιμασία της ειδικότερης θεματολογίας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.