11 Σεπ 2017

Άνοιξε πανιά η «8η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Ρεγκάτα Γιόραν Σιλντ»






Με τη συμμετοχή 40 σκαφών και 250 ιστιοπλόων από 10 χώρες άρχισε σήμερα ο 8ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας ««Goran Schildt Regatta», ο οποίος διεξάγεται στη μνήμη του διάσημου Φιλανδού συγγραφέα και ιστορικού τέχνης. Ο Γιόραν Σιλντ λάτρευε την Ελλάδα και την ιστιοπλοΐα και έζησε πολλά χρόνια στη Λέρο. Τα δεκάδες βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 17 γλώσσες.

Τα ιστιοπλοϊκά σκάφη πήραν εκκίνηση από τη Λέρο και η πρώτη ιστιοδρομία θα ολοκληρωθεί στο λιμάνι των Λειψών. Ο αγώνας θα περάσει, επίσης, από τη Σάμο, την Πάτμο και η «αυλαία» θα πέσει στις 14 Σεπτεμβρίου στο Λακκί της Λέρου. Τα ιστιοφόρα, που αγωνίζονται στη «Goran Schildt Regatta», θα διανύσουν, συνολική, απόσταση 100 ν.μ. Διοργανωτές είναι ο Ναυτικός Όμιλος Λέρου και το Ίδρυμα «Goran Schildt» και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
«Την προηγούμενη χρονιά συμμετείχαν 25 ιστιοφόρα. Εφέτος οι συμμετοχές αυξήθηκαν κατά 15 σκάφη. Αυτό μας γεμίζει ευθύνες διότι οι περισσότεροι από τους αγωνιζόμενους είναι ξένοι και θέλουμε να φύγουν από τη χώρα μας με ωραίες εικόνες, τόσο στη θάλασσα, όσο και στη στεριά», δήλωσε ο Αλέξης Χαραλαμπίδης, πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Λέρου.
Η διοργάνωση συμπίπτει με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Γιόραν Σιλντ. Παράλληλα. Με τον αγώνα λειτουργεί, στο Λακκί της Λέρου και η έκθεση φωτογραφίας του συγγραφέα με τίτλο «Ταξίδια στην Ανατολική Μεσόγειο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.