1 Δεκ 2016

Βραβεύτηκαν η ακτοπλοία και η κρουαζιέρα στα πρόσωπα των Μιχ.Σακέλλη και Θ.Κόντε



Η εξάρτηση της Ελλάδας από τις ακτοπλοϊκές υπηρεσίες αλλά και την κρουαζιέρα είναι σημαντική. Στους δύο αυτούς κλάδους   κυρίαρχο ρόλο παίζουν τα λιμάνια. Λιμάνια τα οποία είναι προβληματικά και λειτουργούν ανασχετικά στην ανάπτυξη των θαλάσσιων συγκοινωνιών όσο και του θαλάσσιου τουρισμού. Σε μία προσπάθεια να ξεπεραστούν τα προβλήματα αυτά εντείνεται η συνεργασία μεταξύ των χρηστών των λιμανιών και των αρμοδίων φορέων.

Για τη σπουδαιότητα του ρόλου  της ακτοπλοίας και της κρουαζιέρας, βραβεύτηκαν στο πλαίσιο του 7ου Πανελληνίου Συνεδρίου Λιμενικών Έργων, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και  η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας.
Ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ παραλαμβάνοντας το βραβείο του στη διάρκεια εκδήλωσης στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Η ακτοπλοία εκτελεί 40.000 δρομολόγια και εξυπηρετεί 200 λιμάνια, όμως τα λιμάνια μας είναι προβληματικά για διαφόρους λόγους και εάν σήμερα  έχουμε πετύχει την αδιάκοπτη εξυπηρέτηση των νησιών, το οφείλουμε στις ικανότητες των ναυτικών μας και στα σύγχρονα πλοία μας. Στο άμεσο μέλλον όμως προβλέπουμε ότι οι λιμενικές μας υποδομές θα αποτελέσουν ανασχετικό παράγοντα εξελίξεων» και προσέθεσε: «Έχουν ενταθεί οι επαφές των πλοιάρχων με τους κατασκευαστές προκειμένου να δοθούν λύσεις».
Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Κόντες
προέβλεψε ότι το 2017 θα είναι μια κακή χρονιά για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα τόσο λόγω της κατάστασης στην Τουρκία όσο και στη στροφή των κολοσσών του κλάδου προς την Ασία. Στη συνέχεια τόνισε ότι  το ζητούμενο είναι ο εκσυγχρονισμός  των λιμένων και η ανάδειξη νέων προορισμών που ζητούν οι πελάτες της κρουαζιέρας, γεγονός που θα συντελέσει στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.