31 Οκτ 2016

HSW: «Ο Εμ.Γκριμάλντι δεν υπέβαλε ποτέ γραπτή οικονομική προσφορά για την εταιρεία»


 Οι  θέσεις του πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου του  Ομίλου Γκριμάλντι, Εμάνουελ Γκριμάλντι για την Hellenic Seaways  όπως τις διατύπωσε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε  στο πλαίσιο  του «20ου Euromed Convention from land to sea» στην Βενετία, προκάλεσαν την αντίδραση της νυν διοίκησης της Hellenic Seaways.
Κύκλοι της HSW προχώρησαν σήμερα σε πέντε επισημάνσεις:

«1.Ο Γκριμάλντι παρ’ όλο που διατείνεται κατά καιρούς, με τελευταία αναφορά στη συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε στο περιθώριο του 20ου Euromed Convention, ότι έχει ήδη διατυπώσει το ενδιαφέρον του για τον διαγωνισμό της Τράπεζας Πειραιώς για την πώληση του ποσοστού της στην Hellenic Seaways, ουδέποτε εξεδήλωσε γραπτώς την πρόθεσή του, ούτε υπέβαλε γραπτή οικονομική προσφορά. Το ενδιαφέρον και οι συζητήσεις περί αξίας της εν λόγω εταιρείας εξαντλούνται σε διαρροές στον τύπο.

2.Μέσω των δηλώσεών του ομολογεί ότι η πρώτη του προτεραιότητα είναι να αποκτήσει με κάθε τίμημα, πληρώνοντας αδρά για το 2% του μετοχικού κεφαλαίου της Hellenic Seaways προκειμένου να αποκτήσει τον έλεγχο και τη  Διοίκηση της Εταιρείας καθιστώντας όπως λέει, το πακέτο των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς χωρίς καμία αξία. Ένας σοβαρός στρατηγικός επενδυτής, θα ενδιαφερόταν να διαπραγματευθεί και να αγοράσει το 40% του μετοχικού κεφαλαίου από τον σημαντικότερο πιστωτικό Οργανισμό της χώρας.

3.Οι αιτιάσεις του Εμμ. Γκριμάλντι περί δήθεν πλαστογραφίας του πρώην προέδρου της εταιρείας, μόνο για πρόκληση εντυπώσεων μπορεί να λέγονται, δεδομένου ότι το σημείο αυτό αναφέρθηκε πολλάκις, μεταξύ άλλων και στο δικαστήριο κατά την συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, τα οποία σημειωτέον απορρίφθηκαν. Την ίδια τύχη θα έχει και η αγωγή των 400 σελίδων που έχει καταθέσει.

4. Η Τράπεζα Πειραιώς δικαιώνεται καθόσον κατάφερε να αυξηθεί η τιμή της μετοχής στην συμμετοχή της στην HSW σε τουλάχιστον 3 ευρώ ανά μετοχή, ποσό που κατά τις οικονομικές καταστάσεις των Μινωικών Γραμμών είναι ο μέσος όρος κτήσης του πακέτου του 14,5% των μετοχών που απέκτησε η Minoan από τον Φεβρουάριο και έπειτα. Την ίδια στιγμή, είναι γνωστό πως υπάρχουν μέτοχοι που πούλησαν τις μετοχές τους στην Minoan εισπράττοντας μέχρι και 6,5 ευρώ ανά μετοχή.


5. Οι δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Minoan πως ως αγοραστές επιχειρήσεων θα επιδιώξουν την αγορά της HSW και μέσω αυτής την εξυγίανσή της σε λειτουργικό και οικονομικό επίπεδο, μάλλον εννοούν πως η Minoan με δύο μόνο πλοία που της απέμειναν, έχει την ανάγκη της HSW η οποία έχει στόλο 20 πλοίων, ώστε να αποκτήσει πλεονέκτημα στην ελληνική αγορά. Υπό αυτές τις συνθήκες όμως, η αξία της μετοχής της HSW δεν μπορεί να είναι 0,90 ευρώ που διατείνεται, αλλά περισσότερα από 5 ευρώ, καθόσον η αγορά αυτή χαρακτηρίζεται πλέον ως μεγάλης στρατηγικής σημασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.