31 Οκτ 2016

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διεθνής ιστιοπλοϊκή διοργάνωση CATAMARANS CUP





Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διεθνής ιστιοπλοϊκή διοργάνωση CATAMARANS CUP, ένας μοναδικός αγώνας ιστιοφόρων καταμαράν, υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ. Η φετινή συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς στη διοργάνωση συμμετείχαν 37 σκάφη με 340 ιστιοπλόους από συνολικά 18 χώρες.

Η ευρεία συμμετοχή οφείλεται στη διεθνή προβολή που έλαβε ο θεσμός με την επιτυχία του τα προηγούμενα χρόνια αλλά και από το γεγονός ότι απευθύνεται όχι  μόνο σε ιστιοπλόους κάθε επιπέδου αλλά και στον καθένα που επιθυμεί την ευκαιρία να βιώσει με φίλους ή την οικογένεια του έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα με τον πλέον διασκεδαστικό και άνετο τρόπο.


Διατηρώντας τα ιδιαίτερα στοιχεία που το κατέστησαν εξ’ αρχής δημοφιλές στον κόσμο, το φετινό CATAMARANS CUP ξεκίνησε από τον Άλιμο, περιελάμβανε 4 αγωνιστικά σκέλη και κατέληξε στην Επίδαυρο. Συμμετέχοντες και κοινό είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν 4 ημέρες αγωνιστικής ιστιοπλοΐας και  4 θεματικούς διαγωνισμούς πληρωμάτων και πολλά παράλληλα events.

Με αφετηρία τη Μαρίνα Αλίμου στην Αθήνα και Βόρειο άνεμο δύναμης 15 κόμβων, τα αγωνιζόμενα σκάφη έπλευσαν την πρώτη ημέρα ολοκληρώνοντας το πρώτο σκέλος στην Κέα. Η δεύτερη μέρα του αγώνα ήταν συναρπαστική, αφού η πλεύση προς Πόρο πραγματοποιήθηκε με ιδανικές συνθήκες: βόρειο άνεμο δύναμης 27 κόμβων.  Η τρίτη μέρα είχε αρκετές εναλλαγές αφού περιελάμβανε τον περίπλου του Πόρου, με ανέμους βόρειους έως και 33 κόμβους. Το τέταρτο σκέλος ήταν πιο απαιτητικό σε τεχνικές δεξιότητες αφού οι ασθενείς άνεμοι, δύναμης 8 έως 14 κόμβων, έπνεαν με συνεχώς μεταβαλλόμενη διεύθυνση, καθιστώντας πιο δύσκολο το έργο των πληρωμάτων έως την ολοκλήρωση του αγώνα στην Επίδαυρο.


Ακολούθησαν δύο ημέρες ελεύθερης πλεύσης με προορισμό την Αθήνα, όπου οι διαγωνιζόμενοι κυριολεκτικά ξεφάντωσαν στην εντυπωσιακή τελετή λήξης που έγινε στο Kitchen Bar Αλίμου και περιελάμβανε την απονομή κυπέλλων στους νικητές γενικής κατάταξης.


Ο κυβερνήτης PETR KOCHNEV από τη Ρωσία ήταν ο μεγάλος νικητής σημειώνοντας την τρίτη κατά σειρά πρωτιά του στον αγώνα.


Τα πληρώματα έδωσαν ραντεβού για το επόμενο, 8ο CATAMARANS CUP που θα γίνει στην χώρα μας τον Οκτώβριο του 2017.


ΝΙΚΗΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ:
1η  Θέση                   EPIFANEIA (LAGOON 440)                    Κυβερνήτης PETR KOCHNEV
2η  Θέση                   IDEA (LAGOON 500)                              Κυβερνήτης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΚΟΥΒΕΡΗΣ 
3η  Θέση                   OMERTA (LAGOON 440)                       Κυβερνήτης ALEXANDER OTMAKHOV


ΝΙΚΗΤΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ:

Νικητής COOK OFF! Competition          TAMIRO  (LAGOON 450) Κυβερνήτης Urs Tanner

Νικητής SHOW OFF! Competition          EQUINOX  (LAGOON 39) Κυβερνήτης Denis Karpeev

Νικητής SHOOT OFF! Competition        SIRIUS (LAGOON 380) Κυβερνήτης Γιάννης Βλάχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.