7 Οκτ 2016

Σε νέες και εκτεταμένες μετασκευές προχωρά αναγκαστικά η επιβατηγός ναυτιλία

Μιχάλης Σακέλλης, πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας
Σε αναγκαίες νέες ναυπηγήσεις και εκτεταμένες μετασκευές είναι υποχρεωμένη να στραφεί τα επόμενα 10 χρόνια η επιβατηγός ναυτιλία, κυρίως λόγω της υποχρέωσης προσαρμογής στους νέους περιβαλλοντολογικούς κανονισμούς.
Αυτό επεσήμανε πρόσφατα μιλώντας σε επιχειρηματικό forum ο Μιχάλης Σακέλλης, πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας. Το θέμα όμως είναι ότι τα ναυπηγεία στην Ελλάδα δεν έχουν την τεχνογνωσία να εκμεταλλευτούν το γεγονός αυτό:

«Για πολλές από τις παραπάνω εργασίες, τα ελληνικά ναυπηγεία σήμερα δεν είναι καν σε θέση να κάνουν έστω και προσφορές Προκειμένου να μην χαθεί αυτή η σημαντική ευκαιρία, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για έναν μεγάλο όγκο εργασιών ο οποίος ήδη προγραμματίζεται.
Στη συνέχεια πρόεδρος του ΣΕΕΝ, επεσήμανε ότι «θα πρέπει να προσέξουμε να μη χάσουμε και αυτά που έχουμε δηλαδή την κατασκευή μικρών πλοίων όπως για παράδειγμα ΕΓ/ΟΓ ανοικτού τύπου ή άλλων επιβατικών ημερόπλοιων» και συμπλήρωσε: «Η επιβολή ΦΠΑ στην κατασκευή πλοίων θα αφαιρέσει ένα σημαντικό έργο και θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον κλάδο που ήδη δοκιμάζεται».
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.