31 Ιαν 2015

Αρνητική παραμένει η εικόνα της ναυλαγοράς

Ανάλυση
G.Moundreas SA

Αρνητική συνεχίζει και παραμένει η εικόνα στη ναυλαγορά, μην αφήνοντας και πολλά περιθώρια για
σχόλια, τουλάχιστον μέχρι και το πέρας των εορτών στην Ασία στα τέλη Φεβρουαρίου. Επιπροσθέτως, τα νέα από την Κίνα δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά σχετικά με τις εισαγωγές Coal και Nickel, η στην καλύτερη περίπτωση χαρακτηρίζονται από μία έντονη μεταβλητότητα ιδιαίτερα στις εισαγωγές Ιron Ore.

Oι End Buyers είναι επικεντρωμένοι σε πλοία μικρότερου τονάζ

Ανάλυση
G.Moundreas SA

Όπως είχαμε αναφέρει την προηγούμενη εβδομάδα, έντονη κινητικότητα έχει παρουσιάσει ο κλάδος
των Capes, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 7 Capes να έχουν πουληθεί από τις αρχές του
χρόνου ενώ εκτιμάται ότι έπεται και συνέχεια.

30 Ιαν 2015

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης...

... παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας, Θεόδωρου Δρίτσα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, η κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) στο Υπουργείο Ναυτιλίας, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας, Θεόδωρου Δρίτσα, των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναυάρχου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αθανάσιου Αθανασόπουλου, των Υπαρχηγών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., των Διευθυντών Κλάδων Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ανώτερων επιτελικών στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

H.Fafalios: “We face great uncertainty in the global economy"





 


A reception for the annual cutting of the Vassilopitta was hosted by the GSCC at the Baltic Exchange on 22nd January 2015 and was attended by members of the diplomatic corps of Greece and Cyprus in the UK, representatives of city institutions, classification societies, P&I Clubs, law firms, banks, as well as representatives of the Member Offices. The Vassilopittas were blessed by His Eminence, Archbishop Gregorios of Thyateira and Great Britain. 

Greek Shipping Co-operation Committee, (GSCC) : Tragic loss of seafarers’ lives



Carriage of bulk cargoes subject to liquefaction
The Greek Shipping Co-operation Committee, (GSCC) a London based association, founded in 1935, representing Greek shipping offices, located in the United Kingdom, is profoundly shocked and dismayed at the disastrous loss of life resulting from the recent capsizing and sinking of the Bahamas registered, 56,000 tdw bulk carrier, “Bulk Jupiter.”  

Minoan: Τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών





Η MINOAN LINES γνωστοποιεί στο επιβατικό κοινό ότι, λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν στο Αιγαίο και της απαγόρευσης απόπλου που έχει επιβληθεί από τα Λιμεναρχεία Πειραιά και Ηρακλείου, τα πλοία της εταιρείας δεν θα αποπλεύσουν σήμερα Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 για τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους από τα λιμάνια του Ηρακλείου και του Πειραιά αντίστοιχα.

ΑΝΕΚ-Superfast: Αλλαγή δρομολογίων λόγω κακοκαιρίας



H κοινoπραξία ΑΝΕΚ-Superfast  εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με δελτίο καιρού της ΕΜΥ, ισχύει απαγόρευση απόπλου από σήμερα Παρασκευή 30/01/15 και από ώρα 21:00. Ως εκ τούτου τα δρομολόγια των πλοίων μας θα διαμορφωθούν ως ακολούθως:

Υποτονική η δραστηριότητα στις αγοραπωλησίες πλοίων

Mειωμένη η  δραστηριότητα στον τομέα των αγοραπωλησιών για την εβδομάδα που πέρασε:
Στα πλοία ξηρού φορτίου γίνανε οι ακόλουθες πράξεις:

Θ. Δρίτσας: Φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών

«Σταματά η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, αποτρέπουμε την καταστροφική επιλογή της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ και ΤΟΥ ΟΛΘ, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας σε συνέντεξή που παραχώρησε στο «Κόκκινο».

«Η ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα πρέπει να κερδίσει τον εφοπλισμό»


Μόλις το 0,2% των ασφαλίστρων που καταβάλλουν οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες για την ασφαλιστική κάλυψη των πλοίων τους κατευθύνεται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο 1ο ναυτιλιακό Forum της «Ναυτεμπορικής».
Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 100 εκατ. δολ. περίπου από ένα σύνολο ασφαλίστρων που ξεπερνούν τα 5 δισ. δολ., σύμφωνα με τον Ηλία Τσακίρη, διευθύνοντα σύμβουλο του Hellenic Hull Management (HMA) Limited (φωτό) .

Νέα δίκη στο Εφετείο για το Sea Diamond μετά την αναίρεση των κατηγορουμένων


Αναίρεσε μερικώς ο Άρειος Πάγος την εφετειακή απόφαση για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond το 2007 στη θαλάσσια περιοχή της Καλντέρας, στη Σαντορίνη, μετά από αναίρεση που είχαν ασκήσει οι τρεις κατηγορούμενοι, που είχαν καταδικαστεί για πλημμελήματα.

29 Ιαν 2015

Αιφνιδιαστική συνάντηση του Κινέζου πρέσβη με Σταθάκη και Δρίτσα για COSCO

Έγινε μία πρώτη εκτίμηση για το πώς λειτουργεί η COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ δόθηκε βαρύτητα στις εργασιακές σχέσεις που ισχύουν - Οι Κινέζοι έφυγαν ικανοποιημένοι, λένε στελέχη του υπουργείου

Mε τον Κινέζο πρέσβη Zou Xiaoli συναντήθηκαν στο υπουργείου Ναυτιλίας ο Υπουργός Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Θ. Δρίτσας. Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα της κινεζικής πλευράς. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, έγινε μία πρώτη εκτίμηση για το πώς λειτουργεί η COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ δόθηκε βαρύτητα στις εργασιακές σχέσεις που ισχύουν.

ΟΛΠ: Θα επεκτείνει από το 2016 το χαμηλό τιμολόγιο για τη χειμερινή κρουαζιέρα



Στη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της MedCruise (Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας της Μεσογείου), η οποία έγινε στην Κωνσταντινούπολη, παραβρέθηκαν εκ μέρους του ΟΛΠ Α.Ε., οι κ.κ. Γιώργος Ανωμερίτης και Σταύρος Χατζάκος, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της MedCruise καθηγητή κ. Θάνο Πάλλη.

Γ.Μώραλης σε Θ.Δρίτσα:"Με ικανοποίηση ακούσαμε ότι η πρώτη δέσμευση και εξαγγελία σας αφορά το δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού"


 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης απέστειλε στον αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα συγχαρητήρια επιστολή για την ανάληψη των καθηκόντων του, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων, στη θέση του Δήμου Πειραιά για το δημόσιο χαρακτήρα του λιμανιού, καθώς και στην ανάγκη θέσπισης ενός οικονομικού πόρου από τη λειτουργία του λιμανιού προς όφελος του Πειραιά.
Ο κ. Μώραλης προσκάλεσε τον νέο Υπουργό να παραστεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τη νέα του ιδιότητα, για να συζητηθεί διεξοδικά ο αναπτυξιακός σχεδιασμός για το λιμάνι του Πειραιά.
 
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Διαφορετικές υποθέσεις η ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ- ΟΛΘ με την αναδιαπραγμάτευση της σύμβασης παραχώρησης στους Κινέζους

Αναδημοσίευση

από protothema.gr

Διαφορετικές υποθέσεις η ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ  όσο ΟΛΘ με την αναδιαπραγμάτευση της σύμβασης παραχώρησης στους Κινέζους δύο προβλητών της ΙΙ και της ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά

Κίνα: «Μεγάλη ανησυχία» για τη διακοπή της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου είπε πως σκοπεύουν να ζητήσουν από την κυβέρνηση να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα έννομα συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών στη Ελλάδα

Όλα όσα ειπώθηκαν από Σταθάκη, Δρίτσα και Βαρβιτσιώτη στην παράδοση παραλαβή του υπ. Ναυτιλίας

Τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής του Υπουργείου Ναυτιλίας. Ο νέος Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γεώργιος Σταθάκης, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, ανέλαβαν τα καθήκοντά τους, παρουσία του παραδίδοντος Υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Παμπειραϊκή Επιτροπή: Κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ


Η Π.Ε. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Η Παμπειραϊκή Επιτροπή κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ είναι δημιούργημα του συνόλου των φορέων της Πόλης του Πειραιά όπως : Επιμελητηρίων, Παραγωγικών Φορέων, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Εργαζόμενων και Ανέργων, Επιστημονικών Φορέων, όπως : ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, Πανεπιστημιακών, ο Εμπορικός Σύλλογος, όλοι οι Δήμαρχοι της περιοχής κ.λ.π.

28 Ιαν 2015

Μ.Βαρβιτσιώτης: "Να μη διαταραχθεί η σχέση στρατηγικής σημασίας με την Κίνα"

Ο απερχόμενος υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην ομιλία του απευθυνόμενος στους Γ.Σταθάκη και Θ.Δρίτσα είπε: « Θέλω να ευχηθώ ολόψυχα καλή επιτυχία»

Γ. Σταθάκης: Στόχος ο 12μηνος τουρισμός στην Ελλάδα

«Η προοπτική που ανοίγεται σήμερα για τον τουρισμό είναι μόνο θετική. Είναι πολύ σημαντικό να σταθούμε στον κλάδο ως νέα κυβέρνηση ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα θετικά σημεία που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο και τη δυνατότητα συνεχούς ανάπτυξης του κλάδου.

Θ.Δρίτσας: Δεν αμφισβητείται η σύμβαση με την COSCO για τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων

Αναδημοσίευση

από protothema.gr + Photos 

«Κάθε τι που έχει εγκατασταθεί με σύμβαση στη χώρα μας είναι σεβαστό. Όσον αφορά στην παραχώρηση του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στην COSCO στεκόμαστε με πολύ σοβαρότητα απέναντι στις συμβατικές υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους.

Συζήτηση στο Λονδίνο για την ιστορία της ελληνικής ναυτιλίας

Φωτό: από αριστερά
Σοφία Κυδωνιεύς, πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου
Χαράλαμπος Φαφαλιός, πρόεδρος του Greek Shipping Co-Operation Committee
Αγάθη Καλησπέρα, διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Λονδίνου
Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, ιστορικός, ομιλήτρια
Στάμος Φαφαλιός, μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Λονδίνου
Ηλίας Μπίσιας, διευθυντής των Ναυτικών Χρονικών, ομιλητής
Γεώργιος Βασιάδης, λέκτορας Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στο RoyalHolloway, ομιλητής

Αναδημοσίευση από 
naftikachronika.gr +photo
Με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώθηκε τη Δευτέρα, 26/1/2015 στις 7.15 μ.μ. στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου, συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τη σύγχρονη ελληνική ναυτιλία με αφορμή την κυκλοφορία του συλλογικού τόμου Ναυτιλία των Ελλήνων 1700-1821. Ο αιώνας της ακμής πριν από την επανάσταση από τις εκδόσεις «Κέδρος» σε επιμέλεια της καθ. Τζελίνας Χαρλαύτης και της Δρ. Κατερίνας Παπακωνσταντίνου. Στη συζήτηση συμμετείχαν η Δρ. Κ. Παπακωνσταντίνου, ο Δρ. Γεώργιος Βασιάδης και ο Ηλίας Μπίσιας.

Υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο ανατρέπει ό,τι γνωρίζατε έως τώρα

Το παρθενικό του ταξίδι ετοιμάζεται να κάνει σε λίγους μήνες, το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο της σειράς Regent Seven Seas Cruises, το οποίο θεωρείται το πιο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

27 Ιαν 2015

Θ.Δρίτσας: «Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματά. Ως εδώ»

«Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματά. Ως εδώ». Τη δήλωσε αυτή έκανε  λίγο πριν την ορκωμοσία του, ο  Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου , Θοδωρής Δρίτσας, ενώ συμπλήρωσε ότι διασώζεται ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού.

ΣΕΤΕ: Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά και το 2015

Ο ΣΕΤΕ χαιρετίζει το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης συνεργασίας της χώρας και δηλώνει ότι από την πλευρά του συνεχίζει τη σκληρή δουλειά για την αύξηση του τουρισμού στη χώρα μας, προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος των τελευταίων μηνών.

Η "απάντηση" της Σ. Αραβίας στις ΗΠΑ: Επενδύει 7 δισ. δολ. στο σχιστολιθικό αέριο

Στην αγορά σχιστολιθικού αερίου σχεδιάζει να εισέλθει η Σαουδική Αραβία, εντείνοντας τον πόλεμο με τις ΗΠΑ για την επικράτηση στην παγκόσμια ενεργειακή "σκακιέρα" που ξεκίνησε την πτώση στις τιμές πετρελαίου.

Το βιογραφικό του Θοδωρή Παν. Δρίτσα, αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας




ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α' ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:

Γεννήθηκε στον Πειραιά, στις 22 Αυγούστου 1947.

Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας ο Θ.Δρίτσας-Αυτή είναι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα

Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας ο Θ.Δρίτσας
Πρωθυπουργός: Αλέξης Τσίπρας
Αντιπρόεδρος: Γιάννης Δραγασάκης


Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού: Υπουργός Γιώργος Σταθάκης
Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας: Θοδωρής Δρίτσας
Αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού: Ελενα Κουντουρά

Και ξαφνικά, ο πρεσβευτής της Κίνας συναντήθηκε με τον Τσίπρα στο Μαξίμου

Χθες ο κ. Τσίπρας είχε συναντηθεί με τον πρέσβη της Ρωσίας - Το ραντεβού του Κινέζου πρέσβη Τζόου Σιαολί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δεν είχε ανακοινωθεί

Υποτροφία HELMEPA στη μνήμη Σταύρου Νταϊφά





Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA, σε πρόσφατη συνεδρίασή του, αποδέχτηκε την ευγενική πρόταση και προσφορά του επί σειρά ετών Μέλους του και νυν Ειδικής Γραμματέως, κυρίας Ειρήνης Νταϊφά, για την προκήρυξη ετήσιας Υποτροφίας στη μνήμη του αείμνηστου Πατέρα της, Σταύρου Νταϊφά, Ιδρυτικού Μέλους της ένωσης.

Τι φέρνει στον τουρισμό η νέα κυβέρνηση

Σταθερότητα σε όλα τα επίπεδα, από το πολιτικό κλίμα, την εικόνα για την Ελλάδα που δίνεται στα ξένα MME και το επενδυτικό πλαίσιο έως τη φορολογία που ζητούν οι τουριστικοί φορείς από τη νέα κυβέρνηση, ώστε να επιτευχθεί ένα νέο ''θαύμα'' για τον ελληνικό τουρισμό το 2015, στα πρότυπα του 2014.

Oι Έλληνες εφοπλιστές που ύψωσαν τη γαλανόλευκη

Η ναυμαχία των νηολογίων καλά κρατεί παγκοσμίως. Η προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων πλοίων είναι στόχος κάθε κράτους που ενδιαφέρεται για τη ναυτιλία και επιζητά να καρπωθεί τα οφέλη από αυτή που ερμηνεύονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

26 Ιαν 2015

Χ. Βαφειάς για ΣΥΡΙΖΑ: «Εάν ζητήσουν κάτι λογικό θα το δώσουμε»

"Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητήσει κάτι λογικό η πλειοψηφία των εφοπλιστών νομίζω ότι θα το δώσουμε, δεδομένου ότι αγαπάμε τη χώρα μας και δεν θέλουμε να φύγουμε απ' αυτήν", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Stealhtgas στο Bloomberg όπου κλήθηκε να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

25 Ιαν 2015

Ανησυχία και απαισιοδοξία συνεχίζει και επικρατεί στην αγορά των διαλύσεων



Ανάλυση

G.Moundreas SA



Ανησυχία και απαισιοδοξία συνεχίζει και επικρατεί στην αγορά των διαλύσεων, καθώς παρά το γεγονός ότι οι τιμές έχουν μειωθεί κατά 20% εκτιμάται ότι υπάρχει χώρος για περεταίρω πτώση και

οι Cash Buyers εκμεταλλεύονται την όλη κατάσταση προσφέροντας ακόμη χαμηλότερες τιμές από αυτές που πραγματικά επικρατούν στην αγορά.

1ο Ναυτιλιακό Forum της «Ναυτεμπορικής»: «Υπεράνω κομμάτων η ελληνική ναυτιλία»


Την ανάγκη ολοκλήρωσης της τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος έως τις 28 Φεβρουαρίου, ώστε να αποδεσμευτεί η δόση των 7,2 δισ. ευρώ, αλλά και της συνέχισης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στο «1ο Ναυτιλιακό Forum της Ναυτεμπορικής».

23 Ιαν 2015

Καθησυχαστικός ο Γ.Σταθάκης για τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα

Αναδημοσίευση + φωτό
από naftikachronika.gr

Τις απόψεις του σχετικά με την ελληνική ναυτιλία εξέφρασε στην ομιλία του στο 1ο Ναυτιλιακό Forum της Ναυτεμπορικής ο κ.Γιώργος Σταθάκης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και στην εξαιρετικά επιτυχημένη ημερίδα που διοργάνωσε η ιστορική εφημερίδα Ναυτεμπορική για πρώτη φορά, με θέμα τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας , το πολυπληθές ακροατήριο περίμενε να αιφνιδιαστεί από τον βουλευτή Χανίων , ο λόγος του υπήρξε ήπιος και συναινετικός.

Αντ. Σαμαράς:"Οι αντίπαλοί μας ήθελαν να πετάξουν την Cosco στη θάλασσα"

Πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΣΕΠ Α.Ε, η τελετή εγκαινίων του επενδυτικού έργου επέκτασης του Προβλήτα III, παρουσία του Πρωθυπουργού της χώρας, Αντώνη Σαμαρά και του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Οι προϋποθέσεις χαρακτηρισμού σκάφους ως «παραδοσιακού»




O «Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών» πληροφορεί τα μέλη και τους φίλους του ότι υπεγράφει η αριθμ. 4200/08/15/14-1-2015 Υπουργική απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου για τις προϋποθέσεις χαρακτηρισμού σκάφους ως «παραδοσιακού» η οποία δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. με αριθμ. 92/Β/20-1-2015, σε εκτέλεση σχετικής διάταξης του Νόμου 4256/2014 περί «Τουριστικών Πλοίων και άλλων διατάξεων».

Ποιος πληρώνει $164.000 το χρόνο για να ζει σε...κρουαζιερόπλοιο

Μια περίεργη και πολυτελή συνήθεια έχει μια γυναίκα καθώς έχει κάνει σπίτι της...μια σουίτα σε ένα κρουαζιερόπλοιο.
Αφότου πέθανε ο σύζυγός της, η 86χρονη χήρα, αποφάσισε να πουλήσει περιουσία 10 στρεμμάτων στη Φλόριντα και να μένει μόνιμα σε ένα κρουαζιερόπλοιο πολυτελείας, σύμφωνα με το CNBC.

22 Ιαν 2015

Αποχώρησε από την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων ο Μιχ.Λάμπρος



Την αποχώρησή του από την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας ανακοίνωσε μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του κλάδου, ο Μιχάλης Λάμπρος ο  οποίος συνεχίζει μια επαγγελματική διαδρομή 55 ετών. Ο ίδιος  επέλεξε να μεριάσει από τα «συνδικαλιστικά» δρώμενα του κλάδου  και να αφοσιωθεί στην εταιρεία κρουαζιέρας Majestic Cruises στην οποία είναι Γενικός Διευθυντής.

Γ.Ανωμερίτης: Για μία αναπτυξιακή λιμενική πολιτική



Ομιλία
του κ. Γιώργου Ανωμερίτη
στο 1ο Ναυτιλιακό
Forum Ναυτεμπορικής


1.          Το κύριο ζητούμενο σήμερα στην χώρα είναι ο προσδιορισμός των στόχων και των διαδικασιών Ανάπτυξης. Χωρίς ταχύρρυθμη Ανάπτυξη δεν υπάρχουν, ούτε μπορούν να στηριχθούν πολιτικές εξυπηρέτησης χρέους, ούτε φυσικά κοινωνικές πολιτικές. Τα λιμάνια, όπως όλοι παραδέχονται, είναι μηχανές Ανάπτυξης.

Θ.Βενιάμης: Ζήτησε σεβασμό στο θεσμικό πλαίσιο της ναυτιλίας


Την ανάγκη να παραμείνουν ανταγωνιστικές η ελληνική και η ευωπαϊκή ναυτιλία επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, μιλώντας στο 1ο ναυτιλιακό forum της Ναυτεμπορικής. 

Μ. Βαρβιτσιώτης: Στόχος το λιμάνι του Πειραιά να γίνει το πρώτο σε δυναμικότητα στη Μεσόγειο


Στα έργα επέκτασης του προβλήτα ΙΙΙ στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στο 1ο ναυτιλιακό forum της Ναυτεμπορικής. 

Θαλαμηγός με… τζακούζι στη διάθεση των σπουδαστών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

- Δωρεά από την εφοπλιστική οικογένεια Λασκαρίδη

Αναδημοσίευση 
από το protothema.gr + φωτό

Όχι βεβαίως για αναψυχή, αλλά για τις αναγκαίες εκπαιδευτικές τους ασκήσεις - Δείτε φωτογραφίες

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, της ομώνυμης εφοπλιστικής οικογένειας, προχώρησε πρόσφατα στη δωρεά ενός πολυτελούς σκάφους, μήκους 36 μέτρων, προς το Πολεμικό Ναυτικό, για την εκπαίδευση των Ναυτικών Δοκίμων στη ναυτική τέχνη και αντίληψη.

HSW: Έκπτωση 50% στους μόνιμους κατοίκους της Ύδρας



Η HSW εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Η Hellenic Seaways συνεπής στις δράσεις στήριξης κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται , προσφέρει 50% έκπτωση στις μετακινήσεις με τα πλοία της εταιρίας, στους περίπου 2000 μόνιμους κατοίκους της Ύδρας. 

Ποιοι θα δώσουν το παρών στα εγκαίνια της προβλήτας ΙΙΙ της Cosco

Στο λιμάνι του Πειραιά θα κατέβει σήμερα το απόγευμα στις 16.30 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να παραστεί τα εγκαίνια του δυτικού τμήματος της προβλήτας ΙΙΙ από την Cosco η οποία μετά την ψήφιση στη Βουλή της σύμβασης του Φιλικού Διακανονισμού με τον ΟΛΠ ξεκινάει τα έργα.

ΟΜΥΛΕ: "Προπαγανδιστική προεκλογική επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην COSCO"



Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Για μια ακόμα φορά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκέπτεται για έκτη φορά το Terminal της COSCO (ΣΕΠ) προκειμένου με προπαγανδιστικά παίγνια να μετατρέψει ένα ξεπούλημα σε δήθεν μεγάλη επένδυση.  

Η ελληνική ναυτιλία και η επόμενη ημέρα των εκλογών

Oι κύκλοι της ελληνικής ναυτιλίας είναι ξεκάθαροι για την επόμενη ημέρα των εκλογών: «Όταν αλλάζει το πολιτικό status, οι πολιτικές σε γενικές γραμμές δεν αλλάζουν διότι ανήκομεν εις τη Δύσιν, όπως είχε πει και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Έντονη η δραστηριότητα στον τομέα των αγοραπωλησιών πλοίων

Έντονη συγκριτικά με τις προηγούμενες  εβδομάδες ήταν η  δραστηριότητα στον τομέα των αγοραπωλησιών για την εβδομάδα που πέρασε:
Στα πλοία ξηρού φορτίου γίνανε οι ακόλουθες πράξεις:

Η ακτινογραφία του παγκόσμιου στόλου στα πλοία ξηρού φορτίου







Μπορεί χθες η ναυλαγορά ξηρού φορτίου να ανέβηκε κατά 17 μονάδες φθάνοντας τις  770 όμως η  συνεχόμενη πτώση του BDI προβληματίζει.