28 Ιαν 2015

Γ. Σταθάκης: Στόχος ο 12μηνος τουρισμός στην Ελλάδα

«Η προοπτική που ανοίγεται σήμερα για τον τουρισμό είναι μόνο θετική. Είναι πολύ σημαντικό να σταθούμε στον κλάδο ως νέα κυβέρνηση ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα θετικά σημεία που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο και τη δυνατότητα συνεχούς ανάπτυξης του κλάδου.
Επιπλέον, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στα χρονίζοντα προβλήματα, όπως σε θέματα χωροταξίας, φορολογίας, απουσίας ενός αναπτυξιακού νόμου με σαφήνεια, εργασιακών αλλά και στο μείζον θέμα της εποχικότητας. Σκεφτόμαστε όλοι ένα τουρισμό δωδεκάμηνο καταρχάς στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Γ. Σταθάκης, από την πλευρά της νέας ηγεσίας του υπερυπουργείου Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Τουρισμού.
«Ερχόμαστε να χτίσουμε πάνω στα θετικά και σε αυτό το ταξίδι θα είμαστε όλοι μαζί. Θα ήθελα να αποκαλύψω ότι η πρώτη μου δουλειά, μόλις τελείωσα τις σπουδές μου ήταν στον ΕΟΤ. Επιπλέον, υπάρχει μία κρητική ...αλληλεγγύη και θα μιλήσω μόνο θετικά: Θέλω να συγχαρώ δημόσια την κ. Ο. Κεφαλογιάννη κρίνοντας και από την πορεία του κλάδου στην Κρήτη, με τις θέσεις εργασίας και την στήριξη που παρείχε ο τουρισμός στο νησί».
Στο ίδιο θετικό κλίμα ήταν και ο σύντομος χαιρετισμός από πλευράς της κ. Ε. Κουντουρά από τη θέση της ως νέας αναπληρωτής υπουργός, η οποία ευχήθηκε «να έχουμε μία ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία με την κ. Ο. Κεφαλογιάννη. Θα σηκώσουμε τα μανίκια, θα μιλήσουμε και θα συνεργαστούμε με όλους τους αρμόδιους φορείς γιατί θέλουμε τουρισμό 12 μήνες το χρόνο με περισσότερους τουρίστες, ενώ στόχος μας είναι η αποκατάσταση αδικιών, η κοινωνική δικαιοσύνη.»
Από την πλευρά της, η απερχόμενη υπουργός κ. Ολγα Κεφαλογιάννη έδωσε συγχαρητήρια κι ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση, τονίζοντας ωστόσο ότι «θέλω να πιστεύω ότι έχει αντιληφθεί τις οριακές καταστάσεις που έχει να αντιμετωπίσει και την κρισιμότητα των περιστάσεων. Χαίρομαι που το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού ο παραλαμβάνει γυναίκα- μία από μόλις 6 της νέας κυβέρνησης- όπως χαίρομαι και για το γεγονός ότι ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας είναι πολύ νέος. Με προβληματίζει όμως τώρα η θεσμική υποβάθμιση του υπουργείου τώρα.
Στον κλάδο του τουρισμού, είμαστε περήφανοι για τα αποτελέσματα που παράξαμε τα τελευταία 2,5 χρόνια. Όταν παραλάβαμε το 2012 η εικόνα ήταν ζοφερή και καταφέραμε να την αλλάξουμε με σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Ψηφίστηκαν δύο σημαντικοί νόμοι για τον τουρισμό, οι οποίοι δημιουργούν φιλικό πλαίσιο για την προσέλκυση επενδύσεων, ενώ για πρώτη φορά δημιουργήθηκε πλαίσιο για τους επιμέρους τομείς του τουρισμού. Παράλληλα αλλάξαμε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας μία Ελλάδα που εργάζεται και προοδεύει. Ο ελληνικός τουρισμός βοήθησε να κρατηθεί όρθια η οικονομία, τονίσαμε ότι ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και ενώνει όλους τους Ελληνες σε μία κοινή προσπάθεια. Με βάση αυτή την αρχή παραδίδω σήμερα το υπουργείο Τουρισμού, που κατακλύζεται από αξιόλογους εργαζόμενους που θα ζήλευε και ο ιδιωτικός τομέας.
Η κ. Κεφαλογιάννη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θεσμικό ρόλο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ως Κοινωνικού Εταίρου, ενώ κατέληξε με μία προτροπή- «Να αγαπήσετε τον τουρισμό» και μία ευχή «Το 2015 να είναι καλύτερο ακόμη από το 2014 για το καλό του ελληνικού τουρισμού και της πατρίδας μας».

Πηγή:  newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.