20 Ιαν 2015

Παρα...Ναυτιλιακά: Τι δεν καταλαβαίνεις;!!!!!!



Αναδημοσίευση
από την εφημερίδα
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

- Μπήκαμε στην τελική ευθεία των εκλογών  που αναμένεται  να είναι ντέρμπι.  Για μία ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια βλέπω τη Ναυτιλία να είναι στην απ’ έξω. Και εξηγούμαι.

- Ο Αλέξης ανακοίνωσε πριν 15 ημέρες ότι εάν γίνει κυβέρνηση θα  μειώσει τα υπουργεία στα 10 συνολικά. Κόβεις από δω κόβεις από κεί , το Ναυτιλίας δεν υπάρχει πουθενά.
- Θα ενταχθεί σε ένα ευρύτερο υπουργείο , το Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
- Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο πρώτος που  κατήργησε το τότε υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και ζήσαμε μεγάλες στιγμές με το Λιμενικό  να πηγαίνει στο Προστασίας του Πολίτη και οι άλλες υπηρεσίες στο Ανάπτυξης.
- Ζήσαμε από τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη που κατέβαινε στον Πειραιά με ύφος περισπούδαστο και αφ’ υψηλού, έως την Λ.Κατσέλη και την Anna Diamantopoulou.
- Ζήσαμε Άδωνι  Γεωργιάδη ως υφυπουργό, ο οποίος αν και πολλοί ήταν τότε εκείνοι οι οποίοι  περίμεναν ότι θα πυροδοτήσει καταστάσεις και θα δημιουργήσει εντάσεις τελικά το ισορρόπησε το καράβι.
- Βέβαια ακόμη θυμάμαι στη διάρκεια συνάντησης με τους δημοσιογράφους, παραμονή Χριστουγέννων ή κάπου εκεί κοντά, γιατί υπήρχαν κουραμπιέδες στο τραπέζι, που διέκοψε τη συζήτηση   και πήγε στο γραφείο του για να απαντήσει στα κανάλια για τα προσωπικά του!
-Τα «μεσημεριανάδικα» του τηλεφωνούσαν συνεχώς για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία ότι χώριζε με την Ευγενία!!!!
-Τέλος πάντων τα θέματα της ναυτιλίας πήγαν πίσω  μέχρι να συσταθεί το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου αυτή τη φορά.       
- Τόσο το Ναυτιλίας όσο και του Τουρισμού είναι δύο υπουργεία που εκπροσωπούν τους δύο πυλώνες της ελληνικής οικονομίας. «Τι δεν καταλαβαίνεις;;;;»!!!!!
- Και μην ακούσω την γνωστή καραμέλα για τους εφοπλιστές και τι τα κάνουν τα λεφτά και πως φορολογούνται και όλα τα σχετικά. Αυτά είναι θέματα του υπουργείου Οικονομικών και όχι του Ναυτιλίας. Είναι θέματα κεντρικής πολιτικής χάραξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.