22 Ιαν 2015

Ποιοι θα δώσουν το παρών στα εγκαίνια της προβλήτας ΙΙΙ της Cosco

Στο λιμάνι του Πειραιά θα κατέβει σήμερα το απόγευμα στις 16.30 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να παραστεί τα εγκαίνια του δυτικού τμήματος της προβλήτας ΙΙΙ από την Cosco η οποία μετά την ψήφιση στη Βουλή της σύμβασης του Φιλικού Διακανονισμού με τον ΟΛΠ ξεκινάει τα έργα.
Η συγκεκριμένη συμφωνία είναι από τα δυνατά χαρτιά του αρχηγού της ΝΔ προκειμένου να καταδείξει ότι οι ξένοι επενδύουν στην Ελλάδα.
Για τα εγκαίνια μάλιστα έχουν έλθει στην Αθήνα ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της κινεζικής Cosco Group και μέλος της διοικούσας επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, Sun Jikang όπως και ο πρόεδρος των COSCO Europe GmbH και COSCO Europe Bulk Shipping GmbH, Lin Ji.
Η επένδυση είναι ύψους 230 εκατ. Ευρώ. Αναμένεται σύμφωνα με τους Κινέζους να δημιουργηθούν 200 νέες θέσεις εργασίας στο στάδιο της κατασκευής της προβλήτας και επιπλέον 800 μόνιμες θέσεις απασχόλησης κατά το στάδιο της λειτουργίας της το 2021. Μόλις ολοκληρωθεί το έργο η ετήσια δυναμικότητα των εγκαταστάσεων που τελούν υπό τη διαχείριση της ΣΕΠ-Cosco που διαχειρίζεται την Προβλήτα ΙΙ και την Ανατολική και Δυτική Προβλήτα ΙΙΙ, σε 6,2 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, έναντι 3,7 εκατ. εμπορευματοκιβωτίων σήμερα.
Ήδη με την παρουσία των Κινέζων στον Πειραιά υπάρχουν διεθνείς συνεργασίες με τον ερχομό της SONY, της HP, της ZTE, Huawei και άλλων εταιρειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.