16 Ιαν 2015

Wall Street: Ισχυρά κέρδη για πετρελαϊκές


Η ανάκαμψη της τιμής πετρελαίου κατορθώνει να «καλύψει» το σοκ από την απόφαση της Κεντρική Τράπεζας της Ελβετίας, οδηγώντας σε ήπιες διακυμάνσεις την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τόσο σε εταιρικά μεγέθη για το δ' τρίμηνο του 2014 όσο και σε σειρά ανακοινώσεων μακροοικονομικών μεγεθών.
Άνοδος άνω του 1% για τις μετοχές των Exxon Mobil και Chevron, με τον δείκτη ενεργειακών μετοχών να ενισχύεται 1,8%. Στον αντίποδα πιέσεις δέχεται η μετοχή της Goldman Sachs (-1,9%), καθώς δεν ικανοποίησε με τα κέρδη δ' τριμήνου, μιας και ανακοίνωσε τον χαμηλότερο κύκλο εργασιών από trading από το 2005 έως και σήμερα. Πτώση 1,5% για τη μετοχή της Intel, η οποία προέβλεψε πωλήσεις χαμηλότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών.
Σε μακροοικονομικό επίπεδο η καταναλωτική εμπιστοσύνη έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο 11 ετών, με τον αντίστοιχο δείκτη να διαμορφώνεται στο 98,2 τον Ιανουάριο. Παράλληλα ο πληθωρισμός Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 0,4%, ενώ η βιομηχανική παραγωγή για τον ίδιο μήνα αποδυναμώθηκε κατά 0,1%.
Οριακά κέρδη 0,02% για τον Dow Jones στις 17.323 μονάδες, με τον S&P 500 να κινείται κατά 0,26% στις 1.997 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,36% υψηλότερα στις 4.587 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.