22 Ιαν 2015

Μ. Βαρβιτσιώτης: Στόχος το λιμάνι του Πειραιά να γίνει το πρώτο σε δυναμικότητα στη Μεσόγειο


Στα έργα επέκτασης του προβλήτα ΙΙΙ στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στο 1ο ναυτιλιακό forum της Ναυτεμπορικής. 

Συγκεκριμένα, είπε ότι «πρόκειται για μια επένδυση που φιλοδοξεί να κάνει το λιμάνι του Πειραιά το πρώτο σε δυναμικότητα στη Μεσόγειο, αυξάνοντας τη διακίνηση των κοντέινερ, από τα 3,5 εκατ. teu στα 6,2 εκατ. teu». 
 «Ήδη», πρόσθεσε, «τη χρονιά που πέρασε, το λιμάνι του Πειραιά άγγιξε τα όρια της δυναμικότητάς του και διακίνησε περίπου 3,5 εκατ. κοντέινερς, κατατάσσοντάς το στην τρίτη θέση στα μεσογειακά λιμάνια και στην 6η στα ευρωπαϊκά».
Εξάλλου, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσδοκά πάνω από 2 δισ. ευρώ επενδύσεις στον τομέα των λιμανιών, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεών τους.
Τέλος, αναφέρθηκε στο έργο που επιτέλεσε στο υπουργείο Ναυτιλίας, υπογραμμίζοντας πως προσπάθησε όλο αυτό το διάστημα να οικοδομήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την εφοπλιστική οικογένεια. «Δημιουργήσαμε νέες δυνατότητες, αύξηση της απασχόλησης των νέων στα ελληνόκτητα πλοία», πρόσθεσε ο υπουργός, κατέληξε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.