19 Οκτ 2015

Σε επίπεδα ρεκόρ τα αποθέματα αργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας τον Αύγουστο

Σε επίπεδα ρεκόρ βρέθηκαν τον Αύγουστο τα αποθέματα αργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, του μεγαλύτερου εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο σε μια προσπάθειά της να διατηρήσει το μερίδιό της στην αγορά.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα αποθέματα αργού ανήλθαν τον περασμένο Αύγουστο στα 326,6 εκατομμύρια βαρέλια, καταγράφοντας τον μεγαλύτερο αριθμό τουλάχιστον από το 2002. Τον Ιούλιο τα αποθέματα άγγιζαν τα 320.200.000 εκατ. βαρέλια.
Οι εξαγωγές μειώθηκαν στα 7 εκατ.βαρέλια ημερησίως από 7,28 εκατ. βαρέλια.
«Η πτώση των εξαγωγών του αργού αντανακλά την πραγματικότητα της αγοράς» δήλωσε ο Mohammed Ramady, ανεξάρτητος αναλυτής με έδρα στο Λονδίνο.
«Είναι φυσιολογικό να υπάρχει αυτή η πτώση, γνωρίζοντας ότι η αγορά γίνεται εξαιρετικά ανταγωνιστική, με πολλές χώρες του ΟΠΕΚ να πωλούν με έκπτωση το αργό πετρέλαιο της Σαουδικής Αραβίας» πρόσθεσε.
Τα αποθέματα του αργού βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ από τον Μάιο, έναν μήνα πριν η παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας χτυπήσει νέο ρεκόρ στα 10.560.000 βαρέλια την ημέρα. Αυτό έχει οδηγήσει τον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών να αυξήσει την παραγωγή για να υπερασπιστεί το μερίδιά του στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.