22 Οκτ 2015

Εθιμοτυπική επίσκεψη Ιρανού Πρέσβη κ. Behnam Behrouz

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας εδέχθη χθες 21/10/2015 στο Υπουργείο, τον Πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Αθήνα Behnam Behrouzσε συνέχεια σχετικού αιτήματος της Ιρανικής Πρεσβείας.

Κατά την κατά κύριο λόγο εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν τα κύρια ζητήματα που άπτονται των τομέων της διμερούς συνεργασίας στον τομέα αρμοδιότητος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου .
Υπήρξε κοινή η διαπίστωση του κομβικού ρόλου που διαδραματίζει η ελληνική και ελληνόκτητη ναυτιλία σε διεθνές αλλά και περιφερειακό επίπεδο. Υπό αυτό το πρίσμα και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την πεποίθηση τους για την δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της θεσμικής διμερούς συνεργασίας στον οικείο τομέα, τόσο από επιχειρηματικής άποψης ( με ιδιαίτερη έμφαση στην δια θαλάσσης μεταφορά των ενεργειακών πόρων, στον τομέα των Δ/Ξ πλοίων και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην διαχείριση πλοίων ) όσο και υπό το πρίσμα της θεσμικής συνεργασίας σε επίπεδο Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) , με σκοπό την θεσμική ενίσχυση και την περαιτέρω ανάπτυξη της διεθνούς ναυτιλίας αλλά και την διασφάλιση παγκοσμίων προτύπων στον τομέα της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος αλλά και των προτύπων ασφάλειας έναντι εκνόμων ενεργειών.
Συζητήθηκαν εξίσου εκτενώς οι άοκνες προσπάθειες που τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος / Ελληνικής Ακτοφυλακής καταβάλλουν σε εικοσιτετράωρη βάση στον τομέα τόσο της Έρευνας και της Διάσωσης όσο και σε αυτόν της επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων, με γνώμονα τις διεθνείς υποχρεώσεις τις Χώρας, τα δικαιώματα των προσφύγων αλλά και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα. Σε αυτό το πλαίσιο η Ιρανική πλευρά εξήρε τον επαγγελματισμό του Λιμενικού Σώματος / Ελληνικής Ακτοφυλακής στον τομέα της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος στην θάλασσα και εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την συμπερίληψη του εν λόγω αντικειμένου στους τομείς της διμερούς συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.