4 Απρ 2017

Seanergy: Επενδύσεις για την ενίσχυση του στόλου της

Την συμφωνία για την αγορά ενός πλοίου τύπου Capesize, μεταφορικής ικανότητας 179.213 ανακοίνωσε η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά, Seanergy Maritime Holdings. Το πλοίο κατασκευάστηκε το 2012 στο ναυπηγείο της Hyundai και αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος Μαΐου του 2017. Η εταιρεία σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την τιμή αγοράς των 32,65 εκ. δολαρίων με ίδια κεφάλαια καθώς και κεφάλαια από διάφορες χρηματοδοτικές πηγές.

Με την παραλαβή του πλοίου Partnership, η εταιρεία θα έχει ένα στόλο από 11 μοντέρνα πλοία ξηρού φορτίου, εννέα πλοία τύπου Capesize και δύο πλοία τύπου Supramax, με συνολική μεταφορική ικανότητα τους 1.682.582 τόνους και με μέση ηλικία τα οκτώ έτη.
«Το πλοίο αυτό σηματοδοτεί την πρώτη μας αγορά για το 2017 και ακολουθεί την επιτυχημένη αγορά και παράδοση των δύο πλοίων τύπου Capesizes στο τέταρτο τρίμηνο του 2016.
Επιπλέον, με την αγορά αυτή εδραιώνουμε περαιτέρω την ήδη σημαντική μας παρουσία στον κλάδο των Capesize πλοίων» δήλωσε ο Σταμάτης Τσαντάνης (φωτό), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας: «Πιστεύουμε ότι ο κλάδος των πλοίων τύπου Capesize διαθέτει τα καλυτέρα θεμελιώδη στοιχεία και έχει τις καλύτερες προοπτικές στην αγορά του ξηρού φορτίου και για το λόγο αυτό θα συνεχίσουμε ενεργά να επιδιώκουμε περαιτέρω αγορές πλοίων τύπου Capesize, με στόχο την περαιτέρω αύξηση της μετοχικής αξίας της Εταιρείας.»
Η Seanergy Maritime Holdings Corp. έχει τα κεντρικά της γραφεία στην Αθήνα και την έδρα της στα Marshall Islands. Δραστηριοποιείται στην αγορά μεταφορών χύδην ξηρών φορτίων μέσω της ιδιοκτησίας και διαχείρισης φορτηγών πλοίων.
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.