25 Απρ 2017

Ποια είναι η CMA που αποκτά τον ΟΛΘ

Ο γαλλικός όμιλος της CMA –CGM είναι ο τρίτος παγκοσμίως σε δυναμική και είναι συμφερόντων της οικογενείας Σαντέ. Μαζί με τις θυγατρικές του, μεταφέρει πάνω από 18 εκατ. εμπορευματοκιβώτια. Ο όμιλος, δραστηριοποιείται στην διαχείριση Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων-terminals μέσω των θυγατρικών CMA Terminals και Τerminal Link.

Το 2016 η CMA CGM αγόρασε την σιγκαπουριανών συμφερόντων την εκ Σιγκαπούρης, ναυτιλιακή εταιρεία NOL που μεταφέρει containers για 2,4 δισ. δολαρίων, ενισχύοντας σημαντικά την θέση του Ομίλου στην παγκόσμια αγορά και ανέβηκε στην πρώτη θέση στις εμπορικές γραμμές του Ειρηνικού.
Με την απόκτηση της ασιατικής NOL, ο όμιλος CMA CGM έχει στόλο από 536 πλοία, εξυπηρετεί τα 420 από τα 521 εμπορικά λιμάνια του κόσμου με περισσότερες από 200 γραμμές. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αγγίζει τα 22 δισ. δολάρια.
Η CMA CGM είναι ένα από τα τέσσερα μέλη της Συμμαχίας των τεσσάρων μεγάλων ναυτιλιακών στη μεταφορά containers, της OCEAN Alliance, που ενεργοποιείται μέσα στο 2017. Μέλη της OCEAN Alliance είναι η Cosco, η Evergreen και η Orient Overseas.
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.