14 Απρ 2017

Αθ. Μαρτίνος: Αισιόδοξος για αύξηση του ναυτιλιακού συναλλάγματος στα επόμενα χρόνια


Αισιόδοξος ότι στα επόμενα χρόνια η ελληνική ναυτιλία θα παρουσιάσει καλύτερα μεγέθη "και στο ναυτιλιακό συνάλλαγμα και στην απασχόληση, με συνεχιζόμενη θετική συμβολή στην εθνική οικονομία" εμφανίστηκε, από τη Θεσσαλονίκη, ο εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος, διευθύνων σύμβουλος της "Eastern Mediterranean Maritime".
Οπως είπε, οι Έλληνες εφοπλιστές "ατενίζουν πλέον με αισιοδοξία το μέλλον", μετά από ένα εξαιρετικά δύσκολο 2016, που λόγω της ναυτιλιακής κρίσης και των capital controls, εξελίχθηκε "στο δυσκολότερο έτος για τη ναυλαγορά τα τελευταία 25 χρόνια", με την καθαρή πρόσοδο για τη ναυτιλία να εμφανίζεται μειωμένη στα 3,360 δισ. δολ, έναντι 6,862 δισ. το 2014.
Μιλώντας σε εκδήλωση (03/04) του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, κατά τη στρογγυλή τράπεζα που ακολούθησε την αναγόρευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, σε επίτιμο διδάκτορα της Σχολής Οικονομίας, Διοίκησης και Νομικών Επιστημών, ο κ.Μαρτίνος σημείωσε ότι "οι ενδείξεις και οι προοπτικές είναι ότι ξεπερνάμε τα δύσκολα και ότι εφοπλιστές και τραπεζίτες επιτέλους θα αναπνεύσουμε". Ο ίδιος επισήμανε ότι οι ελληνικές ναυτιλιακές επιχειρήσεις αποδείχτηκαν ανθεκτικές στην οκταετία της οικονομικής κρίσης, καθώς σημειώθηκαν ελάχιστες πτωχεύσεις, ενώ και οι κατασχέσεις και εκποιήσεις πλοίων ήταν λίγες δεκάδες (σε σύνολο περισσότερων από 4000 ποντοπόρα πλοία ελληνικών συμφερόντων).
ΠΗΓΗ: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.