4 Απρ 2017

Γ. Οικονόμου: «Κάναμε αναδιάρθρωση δανείων της Ocean Rig, δεν πτωχεύει»

Σε αναδιάρθρωση δανείων της Ocean Rig προχώρησε ο Γιώργος Οικονόμου με την απόφασή του να καταθέσει, την περασμένη εβδομάδα, αίτηση στο αρμόδιο δικαστήριο της Νέας Υόρκης.
Η εταιρεία που έχει έδρα στην Κύπρο σύμφωνα με τις οικονομικές της καταστάσεις έχει δανεισμό ύψους 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Γιώργος Οικονόμου μιλώντας στο newmoney.gr στο περιθώριο ναυτιλιακής εκδήλωσης χθες το βράδυ στην Αθήνα, τόνισε: «η εταιρεία αιτήθηκε την ένταξή της στο άρθρο 15 που προστατεύει μία ξένη εταιρεία από τους πιστωτές της. Δεν πτωχεύει η Ocean Rig. Ήρθαμε σε συμφωνία με τους πιστωτές και μετατρέψαμε μέρος του δανεισμού σε equities». Πρόσθεσε επίσης ότι «η αγορά στον κλάδο των drills είναι πολύ άσχημη. Με την κίνηση αυτή στοχεύουμε να αντέξει η εταιρεία τα επόμενα 3-4 χρόνια στην κακή ναυλαγορά και μετά μόλις αρχίσει η άνοδος να δραστηριοποιηθεί και πάλι δυνατά».
Η Ocean Rig έχει έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές της που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 72% του συνολικού δανεισμού της. Ο Γιώργος Οικονόμου είχε δηλώσει ότι η εταιρεία θα έψαχνε για εναλλακτικές λύσεις όπως μία πιθανή αναδιοργάνωση κάτω από την προστασία του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει στόλο από 13 πλοία εκ των οποίων τα 11 είναι drillships.
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.