23 Φεβ 2017

Cosco: Με γρήγορους ρυθμούς αλλάζει την πορεία του ΟΛΠ

Με ταχύτατους ρυθμούς η Cosco προχωράει σε αλλαγές στον ΟΛΠ με στόχο να κάνει τον Οργανισμό πιο ευέλικτο και πιο ανταγωνιστικό. Εχει ήδη αλλάξει το οργανόγραμμα της εταιρείας όσον αφορά τις διευθυντικές θέσεις, οι οποίες μειώθηκαν για να μπορεί να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία και να γίνει πιο ευέλικτη η διαχείριση όλων των θεμάτων. Επίσης μειώθηκαν κατά 2,2 εκατ. ή 4,3% οι αμοιβές προσωπικού, που ανήλθαν σε 49,9 εκατ. έναντι 51,5 την προηγούμενη χρήση.

Σημαντική μείωση παρουσίασαν και τα έξοδα διοίκησης, τα οποία μειώθηκαν κατά 5,5 εκατ. ή 20,2%.
Όσον αφορά τις επενδύσεις ήδη συντάσσονται οι μελέτες των έργων. Με βάση τη σύμβαση παραχώρησης, η COSCO SHIPPING θα επενδύσει 293,8 εκατομμύρια ευρώ σε απαραίτητα έργα:
- επέκταση των υποδομών για τα κρουαζιερόπλοια,
- αναβάθμιση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, και
- κατασκευή πολυώροφου χώρου στάθμευσης κοντά στο λιμάνι των οχηματαγωγών (RORO).
Οι επενδύσεις του Ομίλου έχουν ως στόχο τη μετατροπή του λιμανιού του Πειραιά στο μεγαλύτερο διαμετακομιστικό λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στην Ευρώπη, καθιστώντας το στρατηγικό σημείο στην Ευρώπη καθώς και το μεγαλύτερο λιμάνι αναχώρησης στον κόσμο για εταιρείες κρουαζιέρας.
Επίσης, γίνεται συντεταγμένη προσπάθεια να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες που είχε ο ΟΛΠ πριν αναλάβουν οι Κινέζοι μεταξύ των οποίων και οι δικαστικές.
Τέλος ανακοινώθηκε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με εγκύκλιο που διένειμε η διοίκηση της εταιρείας στους εργαζομένους.
Όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης, θα λάβουν 4.500 ευρώ το χρόνο, για πέντε χρόνια, ενώ έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις των συνδικαλιστικών σωματείων των εργαζομένων του ΟΛΠ με εκπροσώπους της διοίκησης, για τη διετή σύμβαση εργασίας που λήγει στα τέλη του Ιουλίου 2017, με τρίμηνη μετενέργεια. Όσο αφορά την εθελούσια στόχος των Κινέζων είναι να μπει «νέο αίμα» στην εταιρεία και να εξασφαλιστούν όλοι όσοι τα επόμενα δύο χρόνια βγαίνουν στη σύνταξη.
Πάντως οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους που πληρούν τι προϋποθέσεις δεν φαίνονται πρόθυμοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα γιατί, όπως υποστηρίζουν, τα χρήματα που θα λαμβάνουν ως σύνταξη, είναι λιγότερα σε σχέση με αυτά που παίρνουν ως μισθό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.