8 Φεβ 2017

Σε πλειστηριασμό βγάζει η τράπεζα 10 πλοία της Hanjin




Σε πλειστηριασμό βγάζει  10 πλοία του ναυτιλιακού κολοσσού της  Hanjin η μεγαλύτερη πιστώτρια τράπεζα  Korea Development Bank (KDB), κρατικών συμφερόντων της Κορέας.
Ως ημέρα ορίστηκε η 21η Φεβρουαρίου.  Πρόκειται για οκτώ φορτηγά πλοία και δύο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Μετά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που τη γονάτισαν η Hanjin επέστρεψε τα πλοία της στόλου της στις τράπεζες που της είχαν χορηγήσει δάνεια.  

Στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει ρευστό  για πληρώσει τους πιστωτές της η διοίκηση της εταιρείας πουλάει τα ασημικά της, μεταξύ των οποίων είναι όλο τη δίκτυο της στον εμπορικό δρόμο που εξυπηρετούσε μεταξύ Ασίας και ΗΠΑ καθώς και, έναν αριθμό πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων καθώς και όλες τις επιχειρήσεις της που διατηρούσε εκτός Κορέας.
Στις αρχές του Φεβρουαρίου  οι κορεάτες πούλησαν έναντι 78 εκατομμυρίων δολαρίων, το 51% που είχαν στην εταιρεία Total Terminals International (TTI), η οποία διαχειρίζεται δύο σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων στις ΗΠΑ, στο  Long Beach και στο Σηάτλ στην  Mediterranean Shipping Company (MSC) και στην κορεατική  Hyundai Merchant Marine (HMM).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.