10 Φεβ 2017

Θ.Βενιάμης: Πάει για 4η τριετία στον προεδρικό θώκο της ΕΕΕ


Ο Θ.Βενιάμης με τον Μ.Χανδρή
Μία ακόμη θητεία, την τέταρτη στη σειρά,  στην προεδρία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) θα διεκδικήσει το 2018, ο νυν πρόεδρος της, Θεόδωρος Βενιάμης.
Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΕΕΕ  ενέκρινε την τροποποίηση του καταστατικού,  δεύτερη φορά  για το ίδιο θέμα,  ώστε ο Θ. Βενιάμης να  θέσει υποψηφιότητα  για μία ακόμη τριετία  για τη θέση του πρόεδρου της ΕΕΕ.

Αρχικά το καταστατικό της Ένωσης όριζε  ότι  μέλος της  μπορούσε να διατελέσει πρόεδρος μόνο για δύο συνεχόμενες τριετίες. Λόγω της κρισιμότητας των εποχών  η εφοπλιστική κοινότητα έκρινε ότι καταλληλότερος να την εκπροσωπεί είναι ο Θεόδωρος Βενιάμης. Όμως το 2015 συμπλήρωνε το όριο. Για αυτόν τον λόγο  άλλαξε, τότε,  το καταστατικό και του έδωσε το δικαίωμα και για τρίτη συνεχόμενη τριετία στον προεδρικό θώκο, την οποία όμως ο Θ.Βενιάμης θα εξαντλήσει στις αρχές του 2018. 
Επειδή θεωρείται ο καλύτερος εκπρόσωπος της ναυτιλιακής κοινότητας απέναντι στην κυβέρνηση και στις Βρυξέλλες, σε πονηρούς καιρούς,   τροποποιήθηκε και πάλι  το καταστατικό για να μπορεί να καθίσει για τέταρτη συνεχόμενη θητεία στον προεδρικό θώκο της ΕΕΕ.

Οι εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο του 2018 και εφόσον ο Θ. Βενιάμης εκλεγεί πρόεδρος, που θεωρείται δεδομένο,  θα παραμείνει στη θέση αυτή μέχρι το 2021. ​

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.