23 Φεβ 2017

Η μεγάλη γιορτή των ελλήνων ιστιοπλόων



Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η μεγάλη γιορτή της ιστιοπλοϊας "Η Βραδιά των Πρώτων" που έγινε χθες βράδυ στο Ίδρυμα Ευγενίδου και τιμήθηκαν οι Ολυμπιονίκες, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές και οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2016. Παρουσία της πολιτικής και αθλητικής ηγεσίας το φιλόξενο αμφιθέατρο στο Πλανητάριο γέμισε από αθλητές,
γονείς, παράγοντες ομίλων, εκπροσώπους διάφορων φορέων κι άλλων επίσημων προσκεκλημένων, όπως ο διευθυντής του αγωνιστικού αθλητισμού της ΓΓΑ, Πρόδρομος Τσολακίδης, ο οποίος τιμήθηκε για την προσφορά του στην ιστιοπλοϊα και γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό. Το "παρών" έδωσε και ο εκπρόσωπος του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.


Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης στην ομιλία του αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τις μεγάλες επιτυχίες που προσφέρει διαχρονικά η ιστιοπλοϊα στον ελληνικό αθλητισμό και δεσμεύτηκε πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για την αύξηση της μειωμένης επιχορήγησης προς την ομοσπονδία.

Ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε κ. Καπράλος, ο οποίος τιμήθηκε για την στήριξή του στην ιστιοπλοϊκή ολυμπιακή ομάδα, δήλωσε ότι το πρόγραμμα "Υιοθετήστε έναν αθλητή" ξεκίνησε από την ιστιοπλοϊα και στόχος είναι να συνεχιστεί με ορίζοντα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο πρόεδρος της Ε.Ι.Ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε ότι στην ιστιοπλοϊα ουδέποτε παρουσιάστηκε κρούσμα ντόπινγκ και επεσήμανε το υψηλό επίπεδο μόρφωσης των αθλητών. Αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι όμιλοι με το ανελέητο κυνηγητό της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου και στάθηκε στις υπεράνθρωπες προσπάθειες της ομοσπονδίας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις (πρωταθλητισμός σε συνδυασμό με την παραγωγή και την ανάπτυξη)  παρά την μικρή επιχορήγηση.

Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΑΝΗ

Συγκινητικές  ήταν οι στιγμές όταν οι κορυφαίοι αθλητές του 2016 βραβεύτηκαν από τους παλιούς αθλητές, οι οποίοι έκαναν υπερήφανη την Ελλάδα με τις κατακτήσεις πολλών Ολυμπιακών μεταλλίων, παγκόσμιων και ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Ονόματα όπως οι Νίκος Κακλαμανάκης, Σοφία Μπεκατώρου, Αιμιλία Τσουλφά, Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη, Ανδρέας Κοσματόπουλος, Γιάννης Μιτάκης, Ευάγγελος Χειμώνας κι άλλοι.


Ο Νίκος Κακλαμανάκης, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει προπονητής του Βύρωνα Κοκκαλάνη. Ιδανικό πάντρεμα του χθες με το σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.