1 Ιουλ 2016

American Hellenic Hull Insurance Company: Η ελληνο-αμερικανική σύμπραξη στις ναυτιλιακές ασφαλίσεις


Λεζάντα: Από αριστερά στα δεξιά a. J. Arnold Witte, Chairman of the Board of Directors of the American Club b. Ilias Tsakiris, CEO, American Hellenic Hull c. Joe Hughes, Chairman & CEO, SCB, Inc., Managers of the American Club


Ανοίγει πανιά στη διεθνή αγορά  η  ναυτασφαλιστική American Hellenic Hull Insurance Company (AHHIC) Ltd που θα δραστηριοποιείται σε όλα τα διεθνή ναυτιλιακά κέντρα.
Οι κυπριακές Αρχές ενέκριναν την άδεια λειτουργίας της, και έτσι ξεκινά άμεσα την παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών. Η εταιρεία δημιουργήθηκε στα τέλη του 2015 στην Κύπρο και αποτελεί σύμπραξη μεταξύ του American P&I Club και της Hellenic Hull Management για την κάλυψη όλων των κινδύνων σκάφους και μηχανής των πλοιοκτητών διεθνώς.
Είναι η πρώτη ναυτασφαλιστική εταιρεία στην περιοχή της, που πληρoί όλες τις προϋποθέσεις φερεγγυότητας της Eυρωπαϊκής οδηγίας Solvency II.
Τη λειτουργία και διαχείριση της νέας εταιρίας αναλαμβάνει η Hellenic Hull Management, με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Ηλία Τσακίρη και με  πιστοποιημένα και έμπειρα στελέχη. Η   Hellenic American Hellenic Hull ξεκινά της λειτουργίας με ένα υγιή οικονομικά και μεγάλο όγκο ασφαλισμένων πλοίων που καλύπτονταν από τον αλληλασφαλιστικό σύνδεσμο Hellenic Hull Mutual Association, που έχει μπει σε εκκαθάριση. Η εταιρεία  πρόσφατα παρουσιάστηκε στη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, με την ευκαιρία της παγκόσμιας έκθεσης Ποσειδώνια 2016, που έγινε στην Ελλάδα.

Στη μεγάλη εορταστική εκδήλωση  έδωσαν το παρών 350  ναυτιλιακές εταιρείες από όλο τον κόσμο και 4.000 στελέχη από τον  χώρο της ναυτιλίας. Οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης ευχαρίστησαν τον εφοπλισμό για τη στήριξή του  και εξήγησαν, ότι το joint venture είναι ήδη πανέτοιμο για να διεκδικήσει παρουσία και μερίδιο αγοράς σε όλες τις διεθνείς ναυτιλιακές αγορές.
Ο Πρόεδρος του American P&I Club, κ. Arnold Witte δήλωσε: “Ευχαριστώ τις ομάδες των δύο εταιριών που εργάστηκαν σκληρά για τη δημιουργία του American Hellenic Hull, αλλά πάνω απ’ όλα τον ελληνικό και διεθνή εφοπλισμό για την άμεση, έμπρακτη στήριξή του.”
Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της American Hellenic Hull, κ. Ηλίας Τσακίρης επεσήμανε:

“ Οι συνεργάτες μου και εγώ είμαστε υπερήφανοι για τη σημαντική στρατηγική συνεργασία με το American P&I Club. Τα 20 χρόνια διαχειριστικής εξειδίκευσης και ασφαλιστικής τεχνογνωσίας που διαθέτουν τα στελέχη μας, αποτελούν το εχέγγυο για τη δημιουργία και την επιτυχία μιας παγκόσμιας ναυτασφαλιστικής δύναμης, που θα λειτουργεί με τοπική πελατοκεντρική αντίληψη.”

The American Club Το American Steamship Owners Mutual Protection and Indemnity Association, Inc. (the American Club) ιδρύθηκε στην Νέα Υόρκη το 1917. Είναι ο μόνος αλληλοασφαλιστικός οργανισμός αστικής ευθύνης πλοίων με έδρα στην Αμερική και έχει τα κεντρικά του γραφεία στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ. Τα τελευταία χρόνια το American Club, χτίζοντας πάνω στην αμερικανική φιλοσοφία, έχει προσεγγίσει με επιτυχία την παγκόσμια ναυτασφαλισιτκή αγορά παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πέραν κάθε ανταγωνισμού σε διεθνές επίπεδο. Την καθημερινή διαχείριση του Club έχει η Shipowners Claims Bureau, Inc. με την έδρα στην Νέα Υόρκη. Με γραφεία στο Λονδίνο, τον Πειραιά, το Χονκ Κονγκ, την Σαγκάη και το Χιούστον, το Club βρίσκεται δίπλα στα μέλη του σε όλο τον κόσμο και προσφέρει τις υπηρεσίες του όπου και όποτε χρειαστεί, με δυνατότητα να επικοινωνεί σε πάνω από 11 γλώσσες, διαθέτοντας ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών. Το Club είναι μέλος του International Group, που αποτελείται από 13 αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς, οι οποίοι συλλογικά καλύπτουν την αστική ευθύνη πλοίων για περίπου το 90% του παγκοσμίου στόλου.

 SOLVENCY II 

Πρόκειται για το νέο ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, γνωστό με την αγγλική ονομασία Solvency II που ρυθμίζει από 1.1.2016 τη χρηματοοικονομική λειτουργία των ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ενιαίο Οικονομικό Χώρο. Οι κανόνες της Φερεγγυότητας ΙΙ (Solvency II) βασίζονται στην οδηγία 2009/138/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, όπως τροποποιήθηκε με την οδηγία 2014/51/ΕΕ (Omnibus II). Στόχος της Φερεγγυότητας ΙΙ είναι η ενδυνάμωση της προστασίας των ασφαλισμένων, θέτοντας ένα ευρύτατο πλέγμα ποιοτικών και ποσοτικών απαιτήσεων οι οποίες αποβλέπουν στην ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και της θωράκισής τους έναντι κάθε είδους κινδύνων στους οποίους αυτές εκτίθενται και όχι μόνο του ασφαλιστικού, όπως ίσχυε στο προηγούμενο καθεστώς. Προς επίτευξη αυτού του στόχου, η Φερεγγυότητα ΙΙ επιβάλλει νέους κανόνες και διαδικασίες εταιρικής διακυβέρνησης και διαχείρισης κινδύνων. Παράλληλα, εισάγει πλαίσιο διαφάνειας και δημοσιοποίησης στοιχείων της φερεγγυότητας και της χρηματοπιστωτικής κατάστασης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων με αποδέκτες επόπτη αλλά και ευρύτερο κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.