20 Ιουλ 2016

Επιστολή Μιχ.Λάμπρου προς υπ. Τουρισμού: «Να δημιουργηθεί ολιγομελής «ομάδα κρούσης» μέσα στην Επιτροπή Κρουαζιέρας»





Επιστολή στην αναπληρώτρια υπουργό  Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά έστειλε, χθες, Τρίτη 19-7-2016,  ο Μιχάλης Λάμπρος Γενικός Διευθυντής της majestic international Cruises και από τα εμπειρότερα στελέχη του κλάδου τον οποίο υπηρετεί για περισσότερα από 50 χρόνια.  Σε αυτή επισημαίνει τα προβλήματα που προκύπτουν από την πολυμελή σύνθεση της   υπό σύσταση Επιτροπής για την Κρουαζιέρα και προτείνει τη δημιουργία  μία 10μελούς ομάδας κρούσης όπως την αποκαλεί μέσα στην ίδια Επιτροπή η οποία θα είναι ευέλικτη και αποτελεσματική.

Αναλυτικά η επιστολή που φέρνει στη δημοσιότητα το newmoney.gr :


‘Αγαπητή κυρία Υπουργέ,

Χάρηκα ιδιαίτερα την περασμένη Πέμπτη που είχα την ευκαιρία να σας συναντήσω από κοντά κατά την τελετή έναρξης των Πανευρωπαϊκών αγώνων basketball νέων στη Χαλκίδα.

Η σχέση και η διαδρομή μου στον τομέα της Κρουαζιέρας χρονολογείται από τη δεκαετία του 1960 και ήμουν από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, της οποίας υπήρξα Αντιπρόεδρος.

Από καιρού εις καιρόν σας βομβαρδίζω με επιστολές μου που αφορούν καυτά θέματα του τομέα της Κρουαζιέρας, και παράλληλα είμαι στην κατάσταση ενημέρωσης του Υπουργείου σας για τις δικές σας δραστηριότητες, κάτι για το οποίο σας ευχαριστώ θερμά.

Χωρίς να θέλω να σας κουράσω, σήμερα θα ήθελα να αναφερθώ στην Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας την οποία μας ανακοινώσατε ότι ιδρύσατε στις 14 Ιουλίου 2016 μαζί με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Παρά το ό,τι η ίδρυση αυτής της Επιτροπής αποτελούσε για πολλά χρόνια επιθυμία όλων των φορέων της Κρουαζιέρας, σήμερα που έγινε πραγματικότητα μας άφησε έκπληκτους ο αριθμός των μελών που συνθέτουν αυτήν την Επιτροπή, ο οποίος δυστυχώς είναι καταδικασμένος εκ των προτέρων να αποτύχει, καθότι απαριθμεί 28 άτομα.





Πολύ φοβούμεθα ότι στην πράξη η λειτουργία αυτής της πολυμελούς Επιτροπής θα καταστεί ανενεργή και προβληματική.  Δεν είναι δυνατόν ή μάλλον είναι πρακτικώς ανεφάρμοστο να ασχολούνται είκοσι οκτώ άνθρωποι οι οποίοι έχουν παράλληλα και άλλες αρμοδιότητες σε καθημερινή βάση με τα καυτά και τρέχοντα προβλήματα της Κρουαζιέρας.  Η καλύτερη λύση που θα βοηθήσει την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα της Κρουαζιέρας είναι να δημιουργηθεί μέσα στην συσταθείσα Επιτροπή μια ολιγομελής ομάδα κρούσης που θα αποτελείται από όχι περισσότερα από δέκα μέλη, ούτως ώστε να μπορεί να συνεδριάζει χωρίς προβλήματα και να παράγει εποικοδομητικό έργο.

Ζητούμε από την ηγεσία των δύο Υπουργείων να επανεξετάσουν το θέμα και εφόσον είναι εφικτό, να δημιουργήσουν μέσα σε αυτή την Επιτροπή μια ολιγομελή διοικητική ομάδα που θα ασχολείται επί καθημερινής βάσης με τα θέματα της Κρουαζιέρας.  Αυτή η Επιτροπή που όπως προείπαμε, πρέπει να είναι ολιγομελής και ευκίνητη, θα είναι σε θέση να συντονίζει τις ενέργειες της COSCO με τις εταιρείες κρουαζιεροπλοίων, και με τον τρόπο της να προωθεί την έγκαιρη επίλυση των προβλημάτων που πιθανόν να παρουσιάζονται κατά την διάρκεια των συνομιλιών.  Φυσικά οι αρμοδιότητες αυτής της Επιτροπής δεν θα περιορίζονται μόνο στις σχέσεις της με την COSCO, αλλά θα επεκτείνονται σε δραστηριότητες που καλύπτουν όλο τα φάσμα του τομέα της Κρουαζιέρας στη γενική του μορφή.

Αυτή είναι η πραγματικότητα για τη νεοσυσταθείσα Επιτροπή και αυτές τις απόψεις συμμερίζεται και η Ένωσή μας.

Θα μου επιτρέψετε να στείλω αντίγραφο αυτής της επιστολής μου στον αγαπητό μου κ. Δρίτσα, Υπουργόν Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με τον οποίο έχομε επανειλημμένα συζητήσει διεξοδικά στο παρελθόν για την ανάγκη ίδρυσης της Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας.

Είμαι στη διάθεσή σας εάν χρειασθείτε οποιεσδήποτε πληροφορίες ή διευκρινήσεις γι’ αυτό το τόσο καίριο και σπουδαίο θέμα που εάν λειτουργήσει σωστά σε ολιγομελή σύνθεση, θα βοηθήσει στην θετική και σίγουρη ανάπτυξη του τομέα της Κρουαζιέρας στη χώρα μας.


Σας ευχαριστώ που είχατε την καλοσύνη να διαβάσετε αυτές τις προσωπικές μου απόψεις.

Με εκτίμηση,



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.