18 Οκτ 2017

Κάλλη Λιβανού: « Η κρίση στη ναυλαγορά είναι καλή περίοδος μαθητείας για τις εταιρείες με μικρούς στόλους»





Φωτό: Η Κάλλη  Α.Λιβανού, διευθύντρια  της KYLA Shipping  (photo credit Γιώργος Χρηστάκης)



«Το μόνο που μπορούμε να προβλέψουμε με σιγουριά είναι ότι  η ναυτιλία είναι… απρόβλεπτη». Με τη φράση αυτή απάντησαν  οι συμμετέχοντες παράγοντες της ναυτιλίας σε ναυτιλιακό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και αφορούσε το μέλλον της ναυλαγοράς και την ναυτιλιακή χρηματοδότηση.
Ιδιαίτερο ήταν  το ενδιαφέρον για τη φορτηγό ναυτιλία η οποία μετά από μία βαθειά κρίση  φαίνεται να παίρνει ανάσες και αν γεμίζει αισιοδοξία  όλους όσοι ασχολούνται με τον συγκεκριμένο κλάδο, πλοιοκτήτες ,  ναυλωτές, μεσίτες, διαλυτήρια και ναυπηγεία.  

Η Διευθύντρια της ναυτιλιακής εταιρείας  KYLA shipping ,  κα Κάλλη Α.Λιβανού με μεγάλη εμπειρία στη ναυτιλία και επαγγελματική καριέρα  στις ΗΠΑ, στην καρδιά της χρηματιστηριακής αγοράς,    επεσήμανε στο newmoney.gr:

« Ιδιαίτερα από τις ιδιωτικές μη εισηγμένες εταιρείες με στόλους στα 10 πλοία γίνεται μια συντηρητική προσέγγιση της αγοράς. Πρέπει να εστιάζουμε σε ένα συγκριμένο τομέα. Το 2017 σημειώθηκε μία  ανάκαμψη της ναυλαγοράς σε  σύγκριση με το 2016  αλλά υπήρχαν διακυμάνσεις, ανάλογα με τις ανακοινώσεις για λήψη περιβαλλοντικών μέτρων .  Η ναυλαγορά έχει ανέβει  καθώς και οι τιμές πώλησης των μεταχειρισμένων πλοίων.    Υπάρχει όμως διστακτικότητα από τις ιδιωτικές ναυτιλιακές εταιρείες  για την αγορά πλοίων αυτή την περίοδο» και προσέθεσε:
«Με την αλλαγή των περιβαλλοντικών κανονισμών μπορώ να πω ότι θα φύγουν τα παλαιότερα πλοία από την αγορά και αυτό θα είναι θετικό».
 Όσο αφορά τη ναυτιλιακή χρηματοδότηση επεσήμανε  ότι το χρήμα είναι πιο ακριβό για τις ιδιωτικές εταιρείες και γίνονται πιο δύσκολα τα deals αφού έχουν δυσκολότερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση» και συμπλήρωσε:
«  Η κρίση στη ναυλαγορά ξηρού φορτίου  είναι μια καλή περίοδος μαθητείας για τις εταιρείες με μικρούς στόλους  περί τα 10 πλοία.  Κλήθηκαν και καλούνται όλοι να δείξουν πόσο ευέλικτοι είναι και προσαρμοστικοί στις αλλαγές της αγοράς.

Η KYLA Shipping είναι μία ανερχόμενη ναυτιλιακή εταιρεία ελληνικών συμφερόντων, της οικογένειας Λιβανού.  Ιδρύθηκε το 2003 και  διαθέτει στόλο από εννέα φορτηγά πλοία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.