31 Ιουλ 2016

Αιματηρή επίθεση ενόπλων σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας φ. αερίου στο βόρειο Ιράκ


Τέσσερις εργαζόμενους σε εγκατάσταση επεξεργασίας φυσικού αερίου στο βόρειο Ιράκ σκότωσαν ένοπλοι που εισέβαλαν στον χωρό, όπου τοποθέτησαν πολλούς εκρηκτικούς μηχανισμούς, πριν καταφέρουν οι δυνάμεις ασφαλείας να ανακτήσουν τον έλεγχο, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Γύρω στις 3 τα ξημερώματα, τουλάχιστον τέσσερις άνδρες, οπλισμένοι με χειροβομβίδες, έσπασαν την εξωτερική πύλη του σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου ΑΒ2, που απέχει 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιρκούκ. Οι δράστες χτύπησαν δύο φύλακες, οι οποίοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τέσσερις εργαζόμενους στην αίθουσα ελέγχου του σταθμού και τοποθέτησαν βόμβες, εκ των οποίων εξερράγησαν τουλάχιστον οι πέντε.
Μέλη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έφτασαν στην περιοχή, κατάφεραν να ανακτήσουν τον πλήρη έλεγχο του σταθμού και να απελευθερώσουν 15 εργαζόμενους που είχαν κρυφτεί σε μια άλλη αίθουσα.
Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν οι δράστες σκοτώθηκαν ή αν είχαν προλάβει να διαφύγουν.
Στο πρόσφατο παρελθόν, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έβαλαν στο στόχαστρο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της περιοχής.
Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό πως ομάδα ενόπλων εισέβαλε σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο βόρειο Ιράκ και πυροδότησε εκρηκτικά ανατινάζοντας μια δεξαμενή αποθήκευσης πετρελαίου.
Η επίθεση αυτή, στον πετρελαϊκό σταθμό Μπάι Χάσαν, που απέχει 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιρκούκ, είναι η δεύτερη που σημειώνεται μέσα σε λίγες ώρες στην περιοχή.
Δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρχουν θύματα από τη δεύτερη επίθεση.
Οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.