27 Ιουλ 2016

Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο: Ντοπαρισμένη η ιταλίδα κυβερνήτης του 470-Η Ελλά ζητά να αντικατασταθεί από το ελληνικό πλήρωμα



ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΗ ΠΙΑΣΤΗΚΕ Η ΙΤΑΛΙΔΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ 470!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΩΝ Μ.ΜΠΟΖΗ – Ρ. ΚΛΩΝΑΡΙΔΟΥ ΤΟΥ Ν.Ο.Θ


Τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και γυναικείου πληρώματος στην κατηγορία 470 διεκδικεί η ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία. Συγκεκριμένα του σκάφους που αποτελείται από τις Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου του Ν.Ο Θ.


Για να φτάσει η Ε.Ι.Ο να διεκδικεί με τον πιο επίσημο τρόπο την συμμετοχή και 6ου σκάφους στους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς να έχει πάρει την πρόκριση στους θαλάσσιους στίβους, σημαίνει ότι έχει όλες τις προδιαγραφές και απλά ζητάει την εφαρμογή των διεθνών κανονισμών.

Η ιστορία έχει ως εξής: Ο Καναδάς,  που είχε πάρει την πρόκριση, δήλωσε παραίτηση και το αμέσως επόμενο σκάφος ήταν από την Ιταλία. Όμως, στους αγώνες πρόκρισης του Ισραήλ τον Οκτώβριο του 2015 η κυβερνήτης Ρομπέρτα Καπούτο πιάστηκε ντοπαρισμένη.

Η ελληνική πλευρά, λοιπόν, έστειλε έγγραφο στην ISAF και ζητά το αυτονόητο. Την αντικατάσταση του ιταλικού σκάφους με το ελληνικό. Η παγκόσμια ομοσπονδία απάντησε ότι περιμένει να επιληφθεί του θέματος το αρμόδιο ιταλικό δικαστήριο και μέχρι τότε ισχύει η απόφαση της ιταλικής ολυμπιακής επιτροπής για αντικατάσταση της κυβερνήτριας με άλλη αθλήτρια!

Αυτή η προσωρινή απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τους διεθνείς κανονισμούς περί ντόπινγκ, δεδομένου ότι το ιταλικό σκάφος εξασφάλισε την επιλαχούσα θέση πίσω από τον Καναδά με τη χρήση απαγορευμένων ουσιών από την Καπούτο.

Δεν είναι δυνατόν να εξασφαλίσει την πρόκριση, έστω και ως επιλαχούσα, μια ντοπαρισμένη ιστιοπλόος  και στους Ολυμπιακούς Αγώνες απλά να τρέξει άλλη αθλήτρια στη θέση της. Σύμφωνα με τους κανονισμούς πρέπει να ακυρωθεί το σκάφος ως σύνολο κι όχι μεμονωμένα μία αθλήτρια.

 Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και γι’ αυτό η διοίκηση της Ε.Ι.Ο θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την δικαίωση των Ελληνίδων αθλητριών, οι οποίες είναι πανέτοιμες να εκπροσωπήσουν την χώρα μας. Αυτό επισημαίνεται στο έγγραφο προς την ISAF. Συγκεκριμένα η ελληνική ομοσπονδία έχει εξασφαλίσει σκάφος, αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.